3ος Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ 2018”

mesaralive.gr  12 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ
3ος Διαγωνισμός Ποιότητας Ελαιολάδου “ΚΟΤΙΝΟΣ 2018”

Φωτο: mesaralive.gr

Για τρίτη συνεχή χρονιά τα κορυφαία τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα καλούνται να αναδείξουν τη μοναδικότητά τους και να διακριθούν για τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά τους, από τους πιστοποιημένους και καταξιωμένους διεθνείς γευσιγνώστες του Διαγωνισμού ΚΟΤΙΝΟΣ.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται από την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου  ΦΙΛΑΙΟΣ σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας (ΔΣΕ).

Η ΦΙΛΑΙΟΣ προσκαλεί τους τυποποιητές ελαιολάδου να συμμετάσχουν στον πλέον αξιόπιστο για την χώρα μας Διαγωνισμό Ποιότητας για τα επώνυμα τυποποιημένα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα, δίνοντας την ευκαιρία στα προϊόντα τους να κατακτήσουν μια θέση μεταξύ των κορυφαίων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων της νέας εσοδείας 2017/18.

Ο φετινός Διαγωνισμός θα αφορά τρεις κατηγορίες βραβείων και ειδικότερα:

Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα ΠΟΠ/ΠΓΕ.
Βραβεία για Βιολογικά εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα , και
Βραβεία για εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα συμβατικής καλλιέργειας.

Ο Διαγωνισμός ΚΟΤΙΝΟΣ διακρίνεται για:

τις διαδικασίες και τα κριτήρια που τηρούνται, σύμφωνα με τον πλέον καταξιωμένο διεθνώς Διαγωνισμό MARIO SOLINAS που διεξάγει το ΔΣΕ.
την αξιολόγηση των συμμετοχών σε δύο επίπεδα,

σε πρώτο επίπεδο αξιολόγηση των συμμετοχών με βάση την ένταση του φρουτώδους και την ταξινόμηση σε μια από τις τρεις κατηγορίες – ισχυρή, μεσαία και απαλή - από την Ομάδα Δοκιμαστών του διαπιστευμένου από το ΕΣΥΔ και αναγνωρισμένου από το ΔΣΕ Οργανοληπτικού Εργαστηρίου του ΣΕΒΙΤΕΛ.
σε δεύτερο επίπεδο αξιολόγηση των συμμετοχών από Ομάδα διεθνώς καταξιωμένων Δοκιμαστών για την ανάδειξη των νικητών για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες βραβείων.

Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αφιερωμένης στην ποιότητα του ελαιολάδου, την οποία θα πραγματοποιήσει η ΦΙΛΑΙΟΣ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων FOODEXPO GREECE 2018, υπό την αιγίδα της διοργανώτριας εταιρίας FORUM AE, την Κυριακή 11 Μαρτίου 2018.

Μοναδικός στόχος και επιδίωξη της μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου ΦΙΛΑΙΟΣ είναι η ανάδειξη και βράβευση μέσα από το Διαγωνισμό ΚΟΤΙΝΟΣ των κορυφαίων ποιοτικά επώνυμων τυποποιημένων εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας ελαιοκομικής περιόδου 2017/18, o Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ της ΦΙΛΑΙΟΣ εύχονται σε όλους όσοι εμπλέκονται επιχειρηματικά με το ελαιόλαδο – παραγωγούς, διακινητές, τυποποιητές και εξαγωγείς – μια επαγγελματικά καλή και πετυχημένη εμπορική ελαιοκομική χρονιά!

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη Γραμματεία της ΦΙΛΑΙΟΣ, στο τηλέφωνο 2103238856, στο email:  [email protected], ενώ μπορείτε να κατεβάσετε τον πλήρη Κανονισμό του Διαγωνισμού από το http://www.filaios.org/node/102 .

 

mesaralive.gr  12 October, 2017 ΚΟΣΜΟΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα