25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

mesaralive.gr  25 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
25 Νοεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

«Μη φοβάσαι να μιλήσεις! Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη!» είναι το μήνυμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαιστού για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικων.

Ενημερώσου από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (τηλ. 28923-40217) – υπεύθυνος Μιχάλης Πρίντεζης-,   στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900, ή στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στην ανακοίνωση της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φαιστού σχετικά με τη σημερινή ημέρα αναφέρεται: «Βία κατά των Γυναικών είναι κάθε πράξη ή απειλή πράξης βίας που συνδέεται με το φύλο και οδηγεί ή ενδέχεται να οδηγήσει σε σωματικές, σεξουαλικές, ψυχολογικές βλάβες ή σε ταλαιπωρία της γυναίκας.

Θύματα βίας γίνονται γυναίκες διαφόρων ηλικιών, μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Η ανοχή στην άσκηση βίας ή την απειλή βίας, πλήττει το βιοτικό επίπεδο, την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των γυναικών

Ο Δήμος Φαιστού, μέσω της Υπηρεσίας Κοινωνικής Προστασίας , στέκεται στο πλευρό των γυναικών-θυμάτων κακοποίησης προσπαθώντας να σπάσει τη σιωπή…

Η Υπηρεσία απευθύνεται στις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά γιατί δεν τολμούν να μιλήσουν. Τις καλούμε να πάψουν να σιωπούν.

Η άσκηση βίας είναι έγκλημα και τιμωρείται σύμφωνα με τον Νόμο (Ν. 3500/2006)

Η  Υπηρεσία απευθύνεται επίσης και στις γυναίκες που δεν τολμούν ν΄ αποδεχτούν ότι είναι θύματα. Τις καλούμε να πάψουν να «βοηθούν» άθελά τους τον θύτη να συνεχίζει να ξεφεύγει από τις ευθύνες του.

Η ενδοοικογενειακή βία δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση, αλλά ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα .

Μη φοβάσαι να μιλήσεις! Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη!

Ενημερώσου από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (τηλ. 28923-40217) – υπεύθυνος Μιχάλης Πρίντεζης-,   στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900, ή στο Αστυνομικό Τμήμα».

 

mesaralive.gr  25 November, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα