14 νέα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας

  05 August, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
14 νέα μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας

Tο σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ετοιμάζει 14 μέτρα-κίνητρα στήριξης του θεσμού της οικογένειας μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, με στόχο την ενεργή αντιμετώπιση της «βόμβας» που απειλεί την οικονομία, το ασφαλιστικό και την κοινωνία.

Στην ενεργή διαχείριση του δημογραφικού προβλήματος, που απειλεί ακόμη και την ύπαρξη της χώρας, προχωρά η κυβέρνηση, σχεδιάζοντας πακέτο 14 μέτρων-κινήτρων για τον περιορισμό των καταστροφικών συνεπειών που έχει στην οικονομία και στην κοινωνία. Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δρομολογεί, σε πρώτη φάση, την πριμοδότηση περισσότερων από 90.000 ζευγαριών που θα κάνουν παιδί από τον Ιανουάριο του 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης και η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου θα εξασφαλίσουν για τον πρώτο χρόνο περίπου 180 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσει η ενίσχυση με την καταβολή επιδόματος τοκετού 2.000 ευρώ για περίπου 90.000 μητέρες, με μοναδική εξαίρεση όσες έχουν ιδιαίτερα υψηλά εισοδήματα. Το εισοδηματικό όριο δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς δεν έχουν εξεταστεί όλες οι απαιτούμενες παράμετροι.

Δείτε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

 

  05 August, 2019 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα