Πληρώνονται τα προνοιακά επιδόματα
Ανακοινωση του Δήμου Γόρτυνας
Ανακοινωση του Δήμου Γόρτυνας
Σε συνέχεια των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών του με θέμα τον επανακαθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης, προχώρησε στην κατάθεση αναφοράς στη Βουλή του ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαιστού, με θέμα «Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φαιστού σχετικά με την Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων».
Ευχές για πρόοδο στους μαθητές, καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, απευθύνει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με αφορμή την έναρξη της Σχολικής Χρονιάς.
Το Δημοτικό Συμβούλιο και η Δημοτική Αρχή του Δήμου Φαιστού, εκφράζοντας τη βούληση και την ανησυχία των κατοίκων του Δήμου μας, διατυπώνουμε ομόφωνα με το παρόν ψήφισμα την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με την Υπουργική Απόφαση ( με αρ.πρ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 ) για τον καθορισμό των δυσπρόσιτων σχολείων, στην οποία δεν έχουν συμπεριληφθεί σχολεία του Δήμου μας, σε περιοχές όπου η πρόσβαση είναι πραγματικά δύσκολη.
Ανακοινωση από το Σύλλογο
Υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Φαιστού στις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019, θα ειναι ο Γιάννης Μαθιουδάκης. Διαβάστε το μήνυμα του προς τους πολίτες
Το «πρώτο κουδούνι» χτύπησε σήμερα για τα σχολεία του Δημου Φαιστου και της Μεσαράς γενικότερα. Χιλιάδες παιδάκια έσπευσαν, μαζί με τους γονείς τους στα σχολεία για να ξεκινήσει και φέτος η εκπαιδευτική διαδικασία.
Ανακοινώσεις για το σπουδαίο έργο της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού που θα ανακουφίσει τη Μεσαρά και το Ρέθυμνο, έκανε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Δέδες.
Νέα τροπή παίρνει η διερεύνηση του θρίλερ του θανάτου του Ρεθυμνιώτη σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, που συγκλόνισε την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015.
Αναρτήθηκαν χθες στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης, σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρω Προγράμματος.
«Καταστρέψατε την επαρχία Βιάννου. Εκτελέσατε πάραυτα, χωρίς διαδικασία, τους άρρενες που είναι πάνω από 16 ετών καθώς και όλους όσοι συλλαμβάνονται στην ύπαιθρο, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας».
Η αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι προσθαφαιρέσεις στο επιτελείο, έχουν φέρει μια μικρή αναβολή στο ενημερωτικό σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί στο Τυμπάκι
Στη διάθεση των φιλάθλων της Κρήτης είναι τα εισιτήρια του 3ου διεθνούς τουρνουά μπάσκετ, που θα διεξαχθεί από 21 έως 23 Σεπτεμβρίου στα "Δυο Αοράκια" του Ηρακλείου , με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού , της Ούνικς Καζάν, της Γαλατασαράι και της Χαποέλ Ιερουσαλήμ..
«Αχίλλειος πτέρνα» του ελληνικού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης αποδεικνύεται το Μέτρο των Σχεδίων Βελτίωσης, που από την ημέρα της προκήρυξής του έχει αφενός αναδείξει τις μεγάλες αδυναμίες του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) και αφετέρου έχει προκαλέσει μία σειρά από προβλήματα τόσο στους ενδιαφερόμενους παραγωγούς όσο και στους μελετητές γεωπόνους.
Συνελήφθησαν, κατά το χρονικό διάστημα 03.09.2018 έως και την 09.09.2018, στο αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», συνολικά 89 αλλοδαποί, 61 άνδρες και 28 γυναίκες ηλικίας από 18 έως 48 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ομόφωνα πριν μερικές μέρες η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης ενέκρινε τους περιβαλλοντικούς όρους δύο σημαντικά έργα του Δήμου Βιάννου.
Στου καλοκαιριού τον αποχαιρετισμό η μνήμη αναμοχλεύει τα σπουδαία γενόμενα στη Μεσαρά.
Είναι ένα από τα μικρά ιατρεία που διαθέτουν τα χωριά της ενδοχώρας το οποίο είναι στολίδι!
Τροχαίο δυστύχημα το πρωί στα Χανιά με ένα νεαρό άνδρα να χάνει τη ζωή του στο βωμό της ασφάλτου, υποκύπτοντας στα βαρύτατα τραύματα του, πριν προλάβουν οι διασώστες να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.
Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Οπλαρχηγό της Επανάστασης του 1821 Καπετάν Μιχάλη Κόρακα, πραγματοποίησαν ο Δήμος Φαιστού, η Τοπική Κοινότητα Πόμπιας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πόμπιας την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018, στη Πόμπια.