Ζήτω τα χόρτα! 9 εξαίσιες μαγειρικές με τις πρασινάδες της ελληνικής άνοιξης

Ωραίοι οι παραδοσιακοί ντολμάδες αλλά έχετε δοκιμάσει λαπαθοντολμάδες με πλιγούρι, κουκουνάρι και μυρόχορτα; Με λάπαθα και ένα σωρό ακόμα ολόδροσα χορταρικά φτιάχνουμε επίσης μια χορτόπιτα με απίθανο, μακεδονίτικο φύλλο. Οι τσουκνίδες γίνονται τηγανητοί κεφτέδες, η ψαρόσουπα αρωματίζεται με μυρώνια, μάραθο, καυκαλήθρες και όχι μόνο ενώ τα μπουρεκάκια και τα καλιτσούνια κλείνουν στη ζύμη τους όλες τις πρασινάδες της ελληνικής άνοιξης. Αυτές και άλλες εξαίσιες μαγειρικές μας συστήνουν οι διακεκριμένοι Έλληνες σεφ: Νένα Ισμυρνόγλου, Δημήτρης Κοντόπουλος, Περικλής Κοσκινάς, Νίκος Μπίλλης, Μανώλης Παπουτσάκης και Χριστόφορος Πέσκιας.
Δείτε εδώ τις 9 εξαίσιες συνταγές με ανοιξιάτικα χόρτα
Δείτε επίσης
- Τυχεροπούλου: Κλίμα φόβου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο «Φραπές» τηλεφώνησε σπίτι μου
- Trilece (Tri Leche) ζουμερό κέικ καραμέλας
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι