Ζητούν παράταση για τις επιδοτήσεις οι αγρότες

vianntika.gr  04 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ζητούν παράταση για τις επιδοτήσεις οι αγρότες

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Νομού Ηρακλείου και όχι μόνο με τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων τους για να δικαιούνται τις αγροτικές επιδοτήσεις για το 2019.

Αιτία ειναι η μικρή χρονικά προθεσμία, η οποία είχε ανακοινωθεί στις αρχές του περασμένου Απρίλη από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που είχε γινει, ο χρονος για την ολοκληρωση της διαδικασίας ολοκληρώνεται στις 15 Μάη.

Τα περιθώρια ήταν ευθύς εξαρχής πολύ στενά και έχουν γίνει πολύ στενότερα, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, η οποία έχει παίξει το δικό της ρόλο.
Για αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των αγροτών και επικεφαλής της επίβλεψης της όλης διαδικασίας, ζητούν να δοθεί άμεσα μια χρονική παράταση, ικανή για να προλάβουν όλοι οι αγρότες να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την υποβολή των αιτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ενιαία αίτηση ενίσχυσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά είτε απευθείας από τον γεωργό, μέσω on-line συστήματος στην ιστοσελίδα του Οργανισμού, είτε μέσω Κέντρου Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), που έχει πιστοποιηθεί από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ειδικά για τον σκοπό αυτόν.

Και πρόστιμα

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Μαΐου, ενώ για τις εκπρόθεσμες αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019, επιβάλλεται ποινή 1% για κάθε εργάσιμη μέρα επί της δικαιούμενης ενίσχυσης, εκτός φυσικά των περιπτώσεων ανωτέρας βίας και εξαιρετικών περιστάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα είχαμε και την έγγραφη διαμαρτυρία του Συνδέσμου Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και Επιχειρήσεων Ελλάδος για την όλη διαδικασία.

Μέσα στην επιστολή αυτή αναφερόταν ότι 650.000 παραγωγοί σε όλη τη χώρα δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν τις αιτήσεις. «Εν μέσω προεκλογικής περιόδου και με το Πάσχα στο τέλος του Απριλίου με ποια λογική αναμένει το ΥΠΑΑΤ ότι οι δηλώσεις μπορούν να μαζευτούν σε διάστημα ενός μήνα;», αναφερει μεταξύ άλλων η σχετική επιστολή.

 

vianntika.gr  04 May, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα