Ζητούν και τα... ρέστα: Στα 3€ ανά 100 κιλά λαδιού η εισφορά δακοκτονίας

mesaralive.gr  24 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Ζητούν και τα... ρέστα: Στα 3€ ανά 100 κιλά λαδιού η εισφορά δακοκτονίας

Η επέλαση του δάκου, η σχινοκαρπία και οι καιρικές συνθήκες συνολικά, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην τωρινή πρωτοφανή κατάσταση με τις ελιές

Και αν για τον αστάθμητο παράγοντα που ειναι οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα, στο θέμα της δακοπροστασίας, οι αγρότες εκφράζουν την οργή τους για την έλλειψη σχεδιασμού.

Ήδη, ελαιοπαραγωγοί από την Κρήτη προσανατολίζονται στην κατάθεση αγωγών εναντίον των υπευθύνων, για τη ζημιά που υπέστησαν.
Μια οργή που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, μετά την ανακοινωση της πρόσφατης απόφασης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την οποία οι αγρότες θα πρέπει να καταβάλλουν ένα ποσό για τη δακοκτονία!

Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοινωση, διευκρινίζεται πως το ύψος και ο τρόπος καταβολής της εισφοράς που πρέπει να καταβάλλουν για την δακοκτονία οι ελαιοπαραγωγοί την ελαιοκομική περίοδο 2018/19 που ήδη άρχισε φτάνει τα 3 ευρώ ανά 100 κιλά λάδι.

Ένα ποσό που θα καταβάλλεται από τον αγρότη στον ελαιουργό, ο οποίος είναι και ο άνθρωπος που αναλαμβάνει να παράξει από τον ελαιόκαρπο, το ελαιόλαδο της νέας χρονιάς.
Οι αγρότες που είναι δικαίως οργισμένοι, αφού βλέπουν πως έμειναν απροστάτευτοι απέναντι στο δάκο, για αυτό και ζητούν τη λήψη δραστικών μέτρων, βλέπουν πως τους ζητούν και τα.... ρέστα.

 

mesaralive.gr  24 November, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα