Ζαμπονοτυρόπιτα κέικ

Υλικά
400 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ.
3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
250 γραμ. κασέρι κομμένο σε καρεδάκια (ή τριμμένο σε χοντρό τρίφτη)
160 γραμ. ζαμπόν κομμένο σε καρεδάκια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
5 μεγάλα αυγά
220 γραμ. γάλα
220 γραμ. ελαιόλαδο απαλό
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι και αλεύρι για τη φόρμα
Για σίγουρη επιτυχία
Ζαμπονοτυρόπιτα κέικ
Μια συνταγή για ζαμπονοτυρόπιτα σε φόρμα κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους!
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 25 εκ. με τρύπα στη μέση.
Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το baking powder.
Προσθέτουμε το τυρί, το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά με το πιπέρι και τα χτυπάμε με σύρμα για 2 με 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και με κουτάλι απαλά ανακατεύουμε.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στη φόρμα και αλευρώνουμε ολόγυρα.
Πασπαλίζουμε με αλεύρι και τινάζουμε το περιττό.
Αδειάζουμε την ζαμπονοτυροπιτα σε φόρμα για κέικ και ψήνουμε για περίπου μία ώρα, μέχρι να φουσκώσει, να ροδίσει και να βγαίνει καθαρή η λάμα από το μαχαίρι από το κέντρο του.
Δείτε επίσης
- Τυχεροπούλου: Κλίμα φόβου στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο «Φραπές» τηλεφώνησε σπίτι μου
- Trilece (Tri Leche) ζουμερό κέικ καραμέλας
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι