Ως πότε η Μεσαρά θα θρηνεί θύματα στο βωμό της ασφάλτου;

mesaralive.gr  06 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Ως πότε η Μεσαρά θα θρηνεί θύματα στο βωμό της ασφάλτου;

Μια οικογένεια ξεκληρίστηκε σήμερα το πρωί έξω από τις Μοίρες μετά το φοβερό τροχαίο που συνέβη έξω από τις Μοίρες και τη μοιραία σύγκρουση του ΙΧ που επέβαιναν με αγροτικό φορτηγάκι που οδηγούσε νεαρός από ορεινό χωριό του πρώην Δήμου Τυμπακίου…

Ένας πατέρας και η κόρη του, έφυγαν τόσο ξαφνικά αφήνοντας πίσω τους πόνο, ανείπωτη θλίψη κι ένα μεγάλο γιατί, ενώ ακόμα δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι στο νοσοκομείο….

Γιατί η Μεσαρά να θρηνεί συνεχώς θύματα στον βωμό της ασφάλτου;

Κακή οδηγική συμπεριφορά; Έλλειψη αστυνόμευσης; Η συνήθεια του «εκρηκτικού συνδυασμού» ποτό και τιμόνι;  Δεν είναι και λίγο να φεύγεις από το σπίτι σου και να μην ξέρεις αν θα επιστρέψεις ζωντανός…  Να έχεις το νου σου τετρακόσια στο δρόμο αλλά να μην ξέρεις «από πού θα σου΄ ρθει…..».

Δυστυχώς , πολλές φορές βλέπουμε νεαρά κυρίως παιδιά, να παίρνουν ένα αυτοκίνητο να βγαίνουν στο δρόμο και να έχουν την αίσθηση πως βρίσκονται σε πίστα αγώνων ταχύτητας…   Πόσες φορές δεν έχετε κινδυνέψει από τέτοιου είδους οδήγηση μερικών μερικών; Είναι καιρός να σταματήσει όλο αυτό…. Αρκετά θύματα έχουμε θρηνήσει στην άσφαλτο… Αρκετό δάκρυ έχει χυθεί στο χαμό αγαπημένων προσώπων… Το πώς θα σταματήσει είναι ένα θέμα… Περισσότερη αστυνόμευση; Θα λέγαμε ναι! Εξάλλου είναι γνωστό της πάσης ότι «ο φόβος φυλάει τα έρημα».. . Όμως επειδή δεν μπορεί ο καθένας να έχει ένα αστυνομικό πάνω από το κεφάλι του για να κάνει τα αυτονόητα, καλό θα είναι να αλλάξει γενικώς η νοοτροπία…. Όχι στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ… Όχι στη χρήση κινητών τηλεφώνων εν΄ ώρα οδήγησης. Όχι στην επιθετική οδήγηση, όχι στα σπιναρίσματα και στις μαγκιές… Και κυρίως όχι στη λάθος εκτίμηση από μερικούς μερικούς πως βρίσκονται μόνοι στο δρόμο….

 

mesaralive.gr  06 December, 2015 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα