“Ώρα μηδέν” για την τύχη του 33χρονου ψαροντουφεκά

  31 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
“Ώρα μηδέν” για την τύχη του 33χρονου ψαροντουφεκά

4η ημέρα αγωνίας για τον ψαροντουφεκά

Με το πρώτο φως της ημέρας συνεχίστηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή των Καλών Λιμένων οι έρευνες αρχών και εθελοντών για τον εντοπισμό του 33χρονου ψαροντουφεκά που αγνοείται από το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης.

Και σήμερα, Κυριακή, οι χερσαίες και από θαλάσσης έρευνες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, με την κινητοποίηση να είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Παρά τους ισχυρούς ανέμους, ύψους έως και 8 Μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή των Καλών Λιμένων και δεν επιτρέπουν στα σκάφη να βγουν με ευκολία στα ανοιχτά, οι έρευνες από θαλάσσης δεν έχουν σταματήσει.

Ειδικότερα, αρκετοί είναι οι δύτες, φίλοι του 33χρονου ψαροντουφεκά που έχουν μεταβεί στους Καλούς Λιμένες και ψάχνουν, στη θάλασσα για το φίλο τους, ενώ στις έρευνες προστέθηκαν σήμερα και εθελοντές του Ναυταθλητικού Ομίλου «Άπνους».

Παράλληλα, στις θαλάσσιες έρευνες συμμετέχουν άνδρες της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, που έχουν έρθει στην Κρήτη από τον Πειραιά με σκοπό την ανεύρεση του 33χρονου, άνδρες του Λιμενικού Σταθμού Καλών Λιμένων, καθώς επίσης και δύτες της 3ης ΕΜΑΚ, με καταδυτικό όχημα.

 

 Δύτες & ιδιωτικά σκάφη «χτενίζουν» τη θάλασσα 

Η αγωνιώδης επιχείρηση συνεχίζεται από στεριά και θάλασσα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και σε αυτές συμμετέχουν άνδρες των Λιμενικών Σταθμών της Μεσαράς, δύτες της 3ης ΕΜΑΚ, καθώς και δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος που ήρθαν από τον Πειραιά ειδικά για τον σκοπό αυτό.

 

"Στο κόκκινο" η αγωνία

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν την Τετάρτη 27 Μαρτίου, όταν ο - ερασιτέχνης μεν, έμπειρος δε - ψαροντουφεκάς μετέβη από το Ηράκλειο στους Καλούς Λιμένες για υποβρύχιο ψάρεμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, τελευταία φορά εθεάθη, περίπου, στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης, όταν και βούτηξε στη θάλασσα, ενώ, περί τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οι οικογένεια του 33χρονου, ενημέρωσαν τις Αρχές για την εξαφάνισή του.

Άμεσα σήμανε «συναγερμός» στο Λιμενικό Σταθμό των καλών Λιμένων και έκτοτε ξεκίνησε και η μεγάλη χερσαία και από θαλάσσης επιχείρηση για τον εντοπισμό του 33χρονου.

Μάλιστα, την πρώτη ημέρα των ερευνών, την Πέμπτη, πραγματοποιούνταν έρευνες και από αέρος, με τη συμβολή αεροσκάφους της Frontex.

Αξίζει να σημειωθεί πως, το μεσημέρι της Παρασκευής, βρέθηκε το ψαροντούφεκο που χρησιμοποιούσε ο 33χρονος, ενώ το πρωί της Πέμπτης εντοπίστηκε να επιπλέει στη θαλάσσια περιοχή, 3 μίλια ανατολικά των Καλών Λιμένων, μέρος του καταδυτικού εξοπλισμού του αγνοούμενου, καθώς και το ρολόι του.

 

  31 March, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ