Υποκλοπές: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

  11 August, 2022 ΑΡΘΡΑ
Υποκλοπές: Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο

Χαριλάου Τρικούπη και Κουμουνδούρου «πάνε χέρι-χέρι» απέναντι στο Μαξίμου, για την υπόθεση της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, ωστόσο στο παρασκήνιο τα καρφιά πέφτουν βροχή.

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να βγήκε με δήλωσή του και να στήριξε τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στο αίτημα του να δοθεί ο φάκελος της παρακολούθησης του στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας, λέγοντας πως αποτελεί αυτονόητη δημοκρατική υποχρέωση της κυβέρνησης, ωστόσο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άφηναν στις συζητήσεις τους αιχμές για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όχι γιατί αρνείται να ενημερωθεί από την ΕΥΠ και την κυβέρνηση, αλλά γιατί μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός πως ο ίδιος είναι το «θύμα» της παρακολούθησης, «δεν έχει αναφέρει καν την λέξη παραίτηση ή εκλογές».

Αντιθέτως προσπαθεί να συντηρεί με κάθε τρόπο την υπόθεση σε μια προσπάθεια να την κεφαλαιοποιήσει πολιτικά. Αυτό είναι λογικό και θεμιτό, έλεγαν στην Κουμουνδούρου, ωστόσο θα μπορούσε εκτιμούν, να είχε χρησιμοποιήσει πιο σκληρή γλώσσα για μια κυβέρνηση που παραδέχθηκε ότι τον παρακολουθούσε.

Αυτό πάντως που θεωρούν βέβαιο είναι ότι πλέον κάηκε οριστικά το σενάριο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς θα ορίσουμε το πότε θα ζητήσουμε εκλογές» απαντά η Χ. Τρικούπη
Οι «αιχμές» της Κουμουνδούρου έφτασαν όπως ήταν αναμενόμενο στα «αυτιά» της Χαριλάου Τρικούπη.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη απαντούσαν πως το ΠΑΣΟΚ έχει πει εδώ και τρεις μήνες ότι πρέπει να γίνουν εκλογές και πρόσθεταν με νόημα: «Εμείς είμαστε αυτοί που κερδίζουν τη ΝΔ. Το πότε θα πούμε «κάνε εκλογές», θα το πούμε εμείς, όχι οι άλλοι».

 

  11 August, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα