Υπέροχη συνταγή για σπιτικό παγωτό

Μια συνταγή της Ρεγγίνας Φιλλίπου– “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά :
μια φυτική σαντιγί (το μεταλλικό κουτί),
μισό φλιτζάνι αχνη,
ένα εβαπορέ παγωμένο,
ένα ζαχαρούχο παγωμένο,
ένα σφηνάκι λικέρ κανέλας,
ένα κουταλάκι κανέλα,
ενάμιση φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμενα,
μισό φλιτζάνι μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε σε τηγάνι το μέλι με τα καρύδια να καραμελωσουν. Τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να κρυωσουν και ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια
Χτυπάμε πολύ καλά την σαντιγί με την αχνη. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε το εβαπορέ. Χτυπάμε μέχρι να φουσκώσει. Τέλος ρίχνουμε το ζαχαρούχο, την κανέλα, το λικέρ
Βαζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε άλλες δυο φορές ανά μισή ώρα
Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τα καρύδια με το μέλι
Βαζουμε στην κατάψυξη.
Γαρνίρουμε με καρύδια, μέλι και κανέλα
Δείτε επίσης
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στη χώρα –αραιές νεφώσεις στην Κρήτη