Τυρόπιτα με σόδα τσαλακωτή

Υλικά
Για τη τυρόπιτα
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 συσκ. φύλλο κρούστας
1 φλ. γάλα
1 τεμάχιο/ια σόδα (αναψυκτικό 330 ml)
3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
400 γρ. φέτα
200 γρ. ανθότυρο
Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
Για σίγουρη επιτυχία
Για τη τυρόπιτα
Ανακατεύουμε πρώτα τα τυριά σε μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι για την πίτα μας.
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας από τη συσκευασία.
Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα στον πάγκο εργασίας.
Ραντίζουμε το φύλλο με λίγο ελαιόλαδο.
Το πασπαλίζουμε με τα τυριά και το σουρώνουμε σε πλισέ.
Το πιάνουμε από τις δύο άκρες και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί (του φούρνου).
Συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουμε όλα τα φύλλα και τα τυριά.
Τοποθετούμε κοντά κοντά τα πλισέ, τσαλακωμένα φύλλα για να χωρέσουν όλα.
Περιχύνουμε τα φύλλα με όσο ελαιόλαδο περίσσεψε από το άλειμμα για την τσαλακωτή τυρόπιτα.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ, με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα και την υγρή σόδα.
Περιχύνουμε την τσαλακωτή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας και την αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά, να ρουφήξουν τα φύλλα το υγρό μίγμα.
Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει καλά, για περίπου 45 λεπτά.
Δείτε επίσης
- IEΛΚΑ: Πιο φθηνό το καλάθι του σουπερμάρκετ στην Ελλάδα συγκριτικά με εφτά ευρωπαϊκές χώρες
- Αγρότες: «Ο ελέφαντας παραμένει στο δωμάτιο» – ΚΑΠ χωρίς κονδύλια δε γίνεται
- Τέμπη: Τα 649.000 αρχεία και η απόρριψη στην αναβάθμιση του κατηγορητηρίου
- Κουνουπίδι στο φούρνο με τυριά
- Kαιρός: Τα πρωτα στοιχεία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας