Τυρόπιτα με σιμιγδάλι.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
Για την Γέμιση
Μία κούπα του νεσκαφέ σιμιγδάλι χοντρό
Μία κούπα του νεσκαφέ γάλα φρέσκο
5 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 γιαούρτι στραγγιστό
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
150 γραμμάρια φέτα
150 γραμμάρια γκούντα
Αλάτι,ανάλογα την φέτα
Πιπέρι,εμένα τους αρέσει μπόλικο
2 κρόκους αυγού
4 κουταλιές εβαπορέ για να αλείψουμε από πάνω
σουσάμι (προαιρετικά)
Βούτυρο γάλακτος για το ταψί να αλείψουμε κάτω.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μπολ τα τυριά τα τριμμένα. Την φέτα την κάνουμε κομματάκια με το χέρι όχι πάρα πολύ μικρά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, το φακελάκι μπέικιν πάουντερ και τέλος το σιμιγδάλι. Προσθέτουμε μέσα και τα τυριά και ανακατεύουμε να γίνει ένα όμορφο και ομοιογενές μίγμα.
Στην συνέχεια, αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα. Έπειτα, βάζουμε την γέμιση, δηλαδή το μίγμα μας. Από πάνω τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτα και τέλος κλείνουμε γύρω γύρω για να είναι μέσα η γέμιση.
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το εβαπορέ και το απλώνουμε πάνω στην σφολιάτα καλά με πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι προαιρετικά (αλλά ταιριάζει πολύ).
Τέλος, ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά, (τόσο χρειάστηκε στο δικό μου φούρνο).
Ουσιαστικά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η σφολιάτα και να φουσκώσει.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο