Τυρόπιτα, μακαρονάδα ή σαγανάκι;

Αν μας ρωτάτε, κάθε μέρα είναι μέρα για τυρί. Αλλά αυτή η εβδομάδα, της Τυρινής, που σύμφωνα με το θρησκευτικό εορτολόγιο είναι το πέρασμα, το σκαλοπατάκι από την κρεοφαγία στη πολυήμερη νηστεία της Σαρακοστής, η παράδοση θέλει να καταναλώνουμε άφθονα γαλακτοκομικά, οπότε έχουμε έναν έξτρα λόγω να το τιμήσουμε. Ένα σωρό φανταστικά τυριά έχει η χώρα μας, από τη φέτα, τις γραβιέρες, τα κασέρια και τα κεφαλοτύρια, μέχρι τις μυζήθρες, τα ανθότυρα, τα λαδοτύρια, τις κοπανιστές κι αμέτρητα ακόμα, μια που ο κάθε τόπος καμαρώνει τα δικά του. Τρίψτε λοιπόν μπόλικο τυρί στις μακαρονάδες (η Τυρινή είναι και Μακαρονού) να λιώσει με τη ζέστη των ζυμαρικών ή του φούρνου, φτιάξτε πίτες, μπουρεκάκια, μπουγάτσες και τυρόψωμα, βάλτε ένα κομμάτι στο τηγάνι να ροδίσει και φτιάξτε ένα ωραίο, μαστιχωτό σαγανάκι, κάντε ένα «σουφλέ» α λα ελληνικά με χρυσοψημένη επιφάνεια. Παρακάτω σας έχουμε πολλές ιδέες. Σχεδόν εκατό.
Δείτε εδώ μερικές δεκάδες άκρως τυρένιες συνταγές
Δείτε επίσης
- Παράταση ως αύριο στην υποβολή αιτήσεων για την προκήρυξη μονίμων 1Γ/2025 του ΑΣΕΠ
- Δήμος Φαιστού: Ξεκινούν οι αιτήσεις εγγραφών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς
- Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας 2025: Πρόγραμμα, τελετουργικό και δράσεις
- Φιλοζωικός Σύλλογος Μεσσαράς «Η Αγάπη»: φόλες σε Χουστουλιανά και Γέργερη
- ΕΕ: Ανακοινώθηκε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία