Τυμπάκι: Στα αζήτητα πολλά αγροτικά προϊόντα... λόγω χαμηλής τιμής

https://www.ekriti.gr/  04 July, 2024 ΑΡΘΡΑ
Τυμπάκι: Στα αζήτητα πολλά αγροτικά προϊόντα... λόγω χαμηλής τιμής

Μεγάλες είναι οι ποσότητες αγροτικών προϊόντων τα οποία βρίσκονται στα αζήτητα στις εγκαταστάσεις δημοπρατηρίων στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου εξαιτίας της χαμηλής τιμής παραγωγού.

Ειδικά την τελευταία εβδομάδα οι τιμές που ανακοινώνονται δεν φτάνουν ούτε για να καλύψουν το κόστος παραγωγής με τους αγρότες να βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τυπακίου, Μανώλης Ορφανουδάκης

δήλωσε ότι οι χαμηλές τιμές που ανακοινώνονται δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση και αρκετοί ίσως να σταματήσουν να καλλιεργούν.

Ενδεικτικά, όπως ανέφερε, η μέση τιμή της μελιτζάνας είναι στα 0,30€. ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι στα 0,70 και 0,80€ ώστε ο παραγωγός να καλύψει το κόστος.

Η τιμή της ντομάτας είναι και εκείνη στα ίδια επίπεδα ενώ θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα 0,70€ ενώ για τις πιπεριές η μέση τιμή στα δημοπρατήρια είναι στα 0, 70€ ενώ θα έπρεπε να είναι κανονικά πάνω από ένα ευρώ.

Ο κ. Ορφανουδάκης έκανε λόγο για αισχροκέρδεια ειδικά όταν πολλά από τα προϊόντα καλλιεργούνται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την λαϊκή όπου πωλούνται.

Κι όλα αυτά την ώρα που οι εισαγωγές λαχανικών το πρώτο εξάμηνο το έτος καταγράφουν αύξηση κατά 12,49% φτάνοντας τους 420.525 τόνους έναντι των 373.845 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του συνδέσμου ελληνικών επιχειρήσεων εξαγωγής διακίνησης φρούτων λαχανικών και χυμών.

 

https://www.ekriti.gr/  04 July, 2024 ΑΡΘΡΑ