Τυμπακι: Mε λαμπρότητα οι εορτασμοί για τον Άγιο Τίτο.

  25 August, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ
Τυμπακι: Mε λαμπρότητα οι εορτασμοί για τον Άγιο Τίτο.


Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί πανηγυρική θεία λειτουργία για τον εορτασμό του αγίου-προστατη για το μαρτυρικό Τυμπάκι του Αποστόλου Τίτου.
Φέτος ο εορτασμός είχε ξεχωριστό συμβολισμό αφού συνδυάστηκε με τα θυρανοίξια του ανακαινισμένου παλαιού ναού, ενός μεγάλου έργου για την περιοχή που έλαβε σάρκα και οστά μέσα από μια συνεργασία της Ι.Μ Γορτύνης & Αρκαδίας με την Περιφέρεια Κρήτης.
Το "παρών"στην σημερινή λειτουργία έδωσαν, μεταξύ άλλων,εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας, αντιπροσωπεία του Δήμου Φαιστού με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γρήγορη Νικολιδάκη, οι βουλευτές του νομού Ηρακλείου με τη Νέα Δημοκρατία κύριοι Αυγενάκης και Κεφαλογιάννης καθώς και ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σταυρό Τζεδάκη και λοιπά μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Γορτύνης&Αρκαδίας κκ. Μακάριος αναφέρθηκε στην ιστορία του ναού καθώς και στο χρονικό των προσπαθειών ώστε να γίνει εφικτή η ανάπλαση του αλλά και στον επόμενο στόχο που είναι η ανέγερση του Πολιτιστικού Κέντρου Αρχαιοτήτων Τυμπακίου.
Ο κύριος Αρναουτάκης, τον οποίο ευχαρίστησε θερμά και τίμησε για τη συμβολή του ο Μητροπολίτης, από την πλευρά του, τόνισε ότι πρόκειται για μια σπουδαία μέρα για το Τυμπάκι ενώ στάθηκε στη διαχρονική συνεισφορά της Περιφέρειας σε, σημαντικές για την περιοχή, πρωτοβουλίες.
Τέλος, οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την περιφορά της εικόνας και την αποκάλυψη από τους κυρίους Αρναουτάκη και Νικολιδάκη επιγραφών με αναφορές στην ιστορία του παλαιού ναού.
Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία!
Δείτε εδω πλούσιο φωτογραφικό υλικό

 

  25 August, 2024 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα