Tυμπάκι: Εκδήλωση που ξύπνησε μνήμες,συγκίνησε και προβλημάτισε

mesaralive.gr  07 May, 2023 ΑΡΘΡΑ
Tυμπάκι: Εκδήλωση που ξύπνησε μνήμες,συγκίνησε και προβλημάτισε

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του Τυμπακίου στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χτές βράδυ στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββατου στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η εκδήλωση μνήμης για τα γεγονότα της Γερμανικής Κατοχής στο Μαρτυρικό Τυμπάκι.

Ομίλητες ο τέως τέως Εισαγγελέας Εφετών Ανατολικής Κρήτης κ.Νικόλαος Μαρκάκης και η Χημικος Μηχανικός και Προϊσταμένη ΕΥΔΕΠ της Περιφέρειας Κρήτης κα Μαίρη Κασσωτάκη, οι οποίοι στάθηκαν στην ανάγκη να γίνει η ιστορία του τοπου κτήμα των νεότερων γενιών , αλλά και στην υποχρέωση της τοπικής κοινωνίας καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων να συμβάλλουν στην ουσιαστική αξιοποίηση κι ανάπτυξη μιας περιοχής που συγκεντρώνει όλες τις φυσικές προδιαγραφες για να γυρίσει σελίδα και να περάσει σε νέα εποχή ανοικοδόμησης κι ευημερίας.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων ο πρώην Διευθύνων Συμβουλος των Μινωικών, Ιδρυτής της Πολιτείας Τυμπακίου και,πάνω απ'όλα ένας Τυμπακιανός που λατρεύει τον τόπο του κ.Αντώνης Μανιαδάκης,ο Δήμαρχος Φαιστού κ Γρηγόρης Νικολιδάκης,ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Λαμπρινός, εκπροσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης και λοιπών φορέων.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Πολιτείας Τυμπακίου κ.Γιάννης Ανδρουλάκης μίλησε για τις πρωτοβουλίες του σωματείου που έχουν στόχο να μάθουν οι νέοι την Ιστορία του τόπου τους, να τον αγαπήσουν περισσότερο και στην αναγκαιότητα να πρωτοστατήσουν στην προσπάθεια αξιοποίησης των δυνατοτήτων και ανάπτυξης της περιοχής τα επόμενα χρόνια

Οι συντελεστές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον ερχόμενο Αύγουστο στην ιστορική έδρα του Δήμου Φαιστού.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ

 

Δείτε επίσης

Σχετικά άρθρα

mesaralive.gr  07 May, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα