Τυχαίο γεγονός που δημοσιοποιείται η μελέτη σε περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε 120.000 θεατές

https://www.gazzetta.gr/  01 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τυχαίο γεγονός που δημοσιοποιείται η μελέτη σε περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε 120.000 θεατές


Την δική του θέση μέσω ανακοίνωσης για το ζήτημα που προέκυψε με το... λουκέτο στο ΟΑΚΑ εκφράζει ο Παναθηναϊκός, που παράλληλα στηλιτευεί το χρονικό σημείο που προέκυψε το θεμα!

Στην ανακοίνωση του ο Παναθηναϊκός εκφράζει μια σειρά από απορίες τόσο για τεχνικά ζητήματα, όσο και για το χρονικό σημείο που προέκυψε το όλο ζήτημα και ενώ είχαν προηγηθεί δύο ματς με Μπράγκα και Βιγιαρεάλ σε γεμάτο ΟΑΚΑ. Όπως κι αν έχει πλέον μένει να δούμε και την τυπική συνέχεια της υπόθεσης που θα είναι η διεξαγωγή των άλλων αγώνων του ομίλου στο Europa League, με Ρεν και Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού για το ζήτημα που προέκυψε αναφέρει:

«Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε την ύπαρξη μελέτης για το στέγαστρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου του Ολυμπιακού Σταδίου, που καταλήγει στο συμπέρασμα ότι από κατασκευής του δεν ανταποκρίνεται στα επιτρεπόμενα επίπεδα στατικής επάρκειας.

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί από τον Καλατράβα, εκ των κορυφαίων αρχιτεκτόνων στο είδος αυτών των κατασκευών και από την Cimolai, την κορυφαία εταιρία στον κόσμο σε σιδηρές κατασκευές, η οποία έχει κατασκευάσει τα σκέπαστρα των περισσότερων ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών γηπέδων, ενώ στο έργο συμμετείχαν σπουδαιότατοι Έλληνες αρχιτέκτονες και μηχανικοί.

Υ.Γ. Θα είναι μάλλον τυχαίο γεγονός το χρονικό σημείο που δημοσιοποιείται μια μελέτη που ξεκίνησε το 2021, σε μια περίοδο που ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο συγκεκριμένο γήπεδο 120.000 θεατές…

Υ.Γ.1 Ρωτήθηκε σχετικά με τη μελέτη που συντάχθηκε, ο Καλατράβα και η εταιρία Cimolai;

Υ.Γ.2 Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι η αρχική στατική μελέτη προέβλεπε πολύ βαριά τζάμια στην οροφή του στεγάστρου και τελικά αντ’ αυτών τοποθετήθηκαν πλεξιγκλάς/lexan, γιατί δεν προλάβαιναν το χρονοδιάγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Το στέγαστρο είχε κατασκευαστεί με προδιαγραφές να αντέχει το βάρος των τζαμιών, το οποίο είναι πολλαπλάσιο των lexan. Το γνωρίζουν αυτό αυτοί που έκαναν τη μελέτη στατικού ελέγχου; Περιμένουμε απαντήσεις/διευκρινίσεις.

 

https://www.gazzetta.gr/  01 October, 2023 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ