Τσιζκέικ με καραμελωμένα μήλα
![Τσιζκέικ με καραμελωμένα μήλα](/images/made/images/uploads/posts/cheesecake-mila_856_571_76.jpg)
Υλικά
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα digestive
120 γρ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
1/4 κ.γ. κανέλα
Για τα καραμελωμένα μήλα
3 ξινόμηλα
60 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
20 γρ. βούτυρο
Για τη γέμιση
500 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά μργάλα
1/2 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
120 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την τραγανή κρούστα
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομματάκια
1/2 κ.γ. κανέλα
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βάση
Αλέθουμε στον πολυκόφτη τα μπισκότα, να γίνουν τρίμματα.
Προσθέτουμε την κανέλα, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στρώνουμε τη ζύμη μπισκότου σε μικρή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 ή 22 εκ. Πιέζουμε με ένα ίσιο ποτήρι το μείγμα ώστε να ανασηκωθεί καλύπτοντας και τα πλαϊνά τοιχώματα
του σκεύους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά.
Καραμελωμένα μήλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 4-6 χοντρές φέτες.
Τα ρίχνουμε σε ένα τηγάνι μαζί με το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και τα ψήνουμε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να καραμελώσουν.
Aποσύρουμε από την εστία και τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς όσο ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Γέμιση
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε το μείγμα για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε σε ένα καθαρό μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε με σπάτουλα να μαλακώσει το τυρί και να λιώσει η ζάχαρη.
Χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αyγά να σπάσουν και να ενωθούν και τα προσθέτουμε στο μείγμα του τυριού.
Ρίχνουμε τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος με το χυμό και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα μέχρι να αποκτήσουμε ένα λείο, ομοιογενές μείγμα.
Αδειάζουμε το μείγμα στη μισοψημένη βάση μπισκότου.
Ακουμπάμε τα καραμελωμένα μήλα στην επιφάνεια και περιχύνουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
Τραγανή κρούστα
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την τραγανή κρούστα και τα δουλεύουμε με τα δάχτυλα ενώνοντάς τα μέχρι να αρχίσουν να μοιάζουν με σπασμένα μπισκότα.
Πασπαλίζουμε με το μείγμα τα μήλα στην επιφάνεια του γλυκού και ψήνουμε το τσιζκέικ με μήλα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως εκτός φούρνου και στη συνέχεια το μεταφέρουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί καλά, ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
Δείτε επίσης
- Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σφαγεία των Μοιρών
- Πράσινο φως από την 7η Υ.ΠΕ. για το νέο Κέντρο Υγείας Μοιρών
- Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Φαιστού: «Ως εδώ! Από τύχη δεν υπήρξε τραυματισμός»
- Το Μαρτυρικό Τυμπάκι τίμησε τους νεκρούς του.
- Γ’ Εθνική: Ισοπαλία για τον ΑΟΤ-Τα αποτελέσματα
Σχετικά άρθρα
- Κεφτέδες τηγανητοί και ψητοί με κρούστα γιαουρτιού και τραγανές πικάντικες πίτες
- Κόκορας κρασάτος με χειροποίητα μακαρόνια
- Γιουβετσάδα με κατσικάκι και κεφαλοτύρι
- Τάρτα με κιμά κοτόπουλου, σταφίδες και ρίγανη
- Λουκουμάδες, τηγανίτες ή pancakes; 23 παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές για τα αγαπημένα ζυμάρια