Τσιζκέικ φράουλα
Υλικά
Για το τσιζκέικ φράουλα
350 γρ. μπισκότα ολικής άλεσης
150 γρ. βούτυρο
800 γρ. Arla Τυρί Κρέμα
400 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 35%
75 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
75 ζάχαρη άχνη
1/2 λεμόνι μέτριο (ξύσμα και χυμό)
Λίγες φράουλες για γαρνίρισμα
Για τις φράουλες
300 γρ. φράουλες ώριμες
2 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κορν φλάουρ
Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Για τη βάση
Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
Αλέθουμε τα μπισκότα και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Περιχύνουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Θα χρησιμοποιήσουμε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 ή 25 εκ.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση.
Βάζουμε το μπισκότο στη φόρμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο την βάση μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
Για την κρέμα
Το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε χυμό και ξύσμα λεμονιού, την κρυσταλλική και την άχνη ζάχαρη.
Με μαλακή σπάτουλα ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν και να γίνει βελούδινη κρέμα.
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος(35%) με μίξερ χειρός για 1′, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές που στέκονται.
Ρίχνουμε την χτυπημένη κρέμα στο τυρί κρέμα και αναδιπλώνουμε να ομογενοποιηθεί.
Γεμίζουμε την φόρμα με την κρέμα τυριού και ισιώνουμε την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες να σταθεροποιηθεί.
Όταν παγώσει, το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες και λίγη σάλτσα σε κάθε μερίδα.
Για τις φράουλες
Πλένουμε και κόβουμε τις φράουλες στη μέση αν είναι μικρές ή στα 4 αν είναι μεγάλες. Τις βάζουμε σε ένα τηγάνι.
Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, τον χυμό κι ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι εκτός φωτιάς για 2-3’ μέχρι να κατεβάσουν υγρασία οι φράουλες.
Όταν αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη και να δημιουργείται σάλτσα βάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να γίνει πυκνόρρευστη σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.