Τσιρώνης από την Ιεράπετρα: Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από τη κρίση
«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από τη κρίση» τόνισε χθες βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, εγκαινιάζοντας στην Ιεράπετρα την έκθεση AgroExpo.
Ο κ. Τσιρώνης εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Ιεράπετρα για τα εγκαίνια της έκθεσης, σημειώνοντας πως «ο πρωτογενής τομέας, ο βασικός πυλώνας της ανάπτυξης της χώρας μας είναι η ιστορία μας, ο πολιτισμός μας και ακόμη και η αιτία που έρχονται οι τουρίστες στη χώρα μας».
«Όλα αυτά τα υπέροχα τοπία, όλη αυτή η ομορφιά, είναι γέννημα θρέμμα των προγόνων μας που παρήγαγαν σ? αυτή τη γη» ανέφερε ο υπουργός.
Παράλληλα ο κ. Τσιρώνης τόνισε: «Ξέρετε όλοι και όλες ότι περνάμε δύσκολες ώρες ως χώρα, αλλά μπορώ να πω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε πιο κοντά παρά ποτέ στην έξοδο από την κρίση».
Επίσης, στον χαιρετισμό του επεσήμανε: «Νοιώθω ότι οι εκθέτες είναι εκείνοι και εκείνες οι οποίοι κατάφεραν και σταθήκανε. Ήταν ζωντανοί, επένδυσαν στο όνειρο τους. Επένδυσαν στο μέλλον, δεν φοβήθηκαν και όσο εκείνοι είναι ζωντανοί είμαστε και ως χώρα ζωντανή. Άρα τους απευθύνω τις θερμότερες ευχές».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σταθερότητα και την ασφάλεια της χώρας και συμπλήρωσε ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλη την Ευρώπη και για όλο τον κόσμο: «Νομίζω πραγματικά, ότι στο μόνο που μπορούμε να στηριζόμαστε όλοι και όλες, είναι ακριβώς η παραγωγή μας» είπε, ενώ επαίνεσε και πάλι όσους τόλμησαν και επένδυσαν σε χαλεπούς καιρούς «και είναι αυτοί που θα κερδίσουν το μέλλον γιατί τους αξίζει. Εμείς δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση να υπηρετούμε αυτό το μέλλον» κατέληξε ο κ. Τσιρώνης.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, στην τελετή των εγκαινίων της αγροτικής έκθεσης Ιεράπετρας, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στις δυνατότητες ανάπτυξης του πρωτογενή τομέα, της τοπικής οικονομίας με την προώθηση των εκλεκτών προϊόντων, αλλά και στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς και τις παραγωγικές τάξεις, στο τρίπτυχο «ταυτότητα, ποιότητα, ανταγωνιστικότητα».
Τον αγιασμό στα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος, ενώ τους καλεσμένους και εκθέτες καλωσόρισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της έκθεσης και ευχαρίστησε όσους την στήριξαν.
Παράλληλα με τον αναπληρωτή υπουργό και τον περιφερειάρχη, χαιρετισμούς απηύθυναν ο τοπικός Μητροπολίτης κύριος Κύριλλος ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλατζάκης, ο βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορέων.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή και περιλαμβάνει γεωργικά εφόδια, προϊόντα, εξοπλισμούς, μηχανήματα. Οργανώνεται από το Επιμελητήριο Λασιθίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, τον δήμο Ιεράπετρας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Oι επαφές του κ. Τσιρώνη
Νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κατά την επίσκεψη του στο Λασίθι είχε συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, η οποία του έθεσε υπόψη τα ιδιαίτερης σημασίας θέματα του πρωτογενή τομέα που αφορούν τον νομό.
Ζητήματα που απασχόλησαν τη σύσκεψη, ήταν η δακοκτονία, η προώθηση του ελαιολάδου, τα θέματα των βιοκαλλιεργειών, της κτηνοτροφίας, των τοπικών σπόρων, των δασικών χαρτών, η στήριξη των πρώιμων οπωροκηπευτικών, της Agroexpo Ιεράπετρας όπως και τα έργα άρδευσης.
Ο υπουργός δεσμεύθηκε να προωθήσει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του την επίλυση των θεμάτων αυτών, μίλησε για συνεργασία και τόνισε πως «θα πρέπει να υπάρξει μια διοικητική αναδιάρθρωση και απλοποίηση της διοίκησης προς όφελος των πολιτών και του αγροτικού κόσμου».
Επίσης είχε συναντήσεις με τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου και τον δήμαρχο Ιεράπετρας καθώς και φορείς των περιοχών, με τους οποίους συζήτησε θέματα του αγροτικού κόσμου.
ΑΠΕ- ΜΠΕ
Δείτε επίσης
- Όσκαρ 2025: Όλες οι υποψηφιότητες των φετινών βραβείων
- Αποκαλύφθηκε το DNA των Σκοπιανών - Η σχέση τους με τους Αρχαίους Μακεδόνες είναι η... αναμενόμενη
- Τι προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
- Καμπανάκι «ΔΝΤ» σε Τραμπ: Οι πολιτικές του θα μπορούσαν να πλήξουν την παγκόσμια οικονομία
- Συμφωνία εκεχειρίας: Τι θα φέρει για το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, μετά από 15 μήνες πολέμου