Τρεις τρόποι να αγοράσετε την ευτυχία -Καθηγητής του Χάρβαρντ εξηγεί

https://www.iefimerida.gr/  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Τρεις τρόποι να αγοράσετε την ευτυχία -Καθηγητής του Χάρβαρντ εξηγεί

Λένε ότι τα χρήματα δεν μπορούν να αγοράσουν την ευτυχία, ωστόσο τι συμβαίνει όταν αυτό όντως γίνεται;

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, Άρθουρ Μπρουκς, έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη για τη σύνδεση χρημάτων και ευτυχίας, την οποία μοιράζεται στο δωρεάν μάθημα ευτυχίας του πανεπιστημίου.

Στο άρθρο του στο The Atlantic, με τίτλο «Πώς να αγοράσετε την ευτυχία», ο Μπρουκς γράφει πως «ανεξάρτητα από το πού βρίσκεστε στην εισοδηματική κλίμακα, με λίγη γνώση και πρακτική ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα για να φέρει περισσότερη ευτυχία».

Αυτό που εξηγεί είναι ότι τα χρήματα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ευημερία, εάν χρησιμοποιηθούν με σύνεση, και παραθέτει τρόπους επίτευξης, όπως αναφέρει το CNBC.

Οι τρόποι που μπορείτε να αγοράσετε την ευτυχία
Ξοδέψτε χρήματα σε εμπειρίες
Οι ευχάριστες εμπειρίες θα σας κάνουν να αισθανθείτε πιο χαρούμενοι. Μια συναυλία, ένα ταξίδι στον προορισμό που θέλατε πάντα να βρεθείτε, αναμφισβήτητα προκαλεί συναισθήματα ολοκλήρωσης και ευτυχίας.

Αγοράστε χρόνο
Αντί να καθαρίσετε εσείς το σπίτι σας ή να φροντίσετε τον κήπο σας, μπορείτε να πληρώσετε κάποιον να το κάνει για εσάς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χρόνο που θα κερδίσετε, απολαμβάνοντας την παρέα φίλων σας.

Χαρίστε χρήματα και βοηθήστε τους συνανθρώπους σας
Η δωρεά χρημάτων σε έναν σκοπό ή χρήση αυτών για το καλό κάποιου άλλου απελευθερώνει ορμόνες που σχετίζονται με την καλή διάθεση.

«Ο βασικός παράγοντας που συνδέει όλες αυτές τις προσεγγίσεις είναι οι άλλοι άνθρωποι. Αν αγοράσετε μια εμπειρία, είτε πρόκειται για διακοπές είτε απλώς για ένα δείπνο έξω, μπορείτε να αυξήσετε την ευτυχία σας αν τη μοιραστείτε με κάποιον που αγαπάτε», έγραψε ο Μπρουκς.

Πηγή: iefimerida.gr - Τρεις τρόποι να αγοράσετε την ευτυχία -Καθηγητής του Χάρβαρντ εξηγεί - iefimerida.gr

 

https://www.iefimerida.gr/  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα