Τραγωδία στη Λιβύη: 5 οι νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

  18 September, 2023 ΑΡΘΡΑ
Τραγωδία στη Λιβύη: 5 οι νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής

Πέντε νεκροί είναι – σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες- ο τραγικός απολογισμός από το τροχαίο δυστύχημα που είχε η ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό και έπιασε φωτιά στην πόλη Ντέρνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, το φορτηγό, στο οποίο φέρεται να επέβαινε οικογένεια Λίβυων, δύο εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με το λεωφορείο.

Με C-130 επαναπατρίστηκαν οι τραυματίες, από τους οποίους, οι 5 είναι σοβαρά

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ήταν σφοδρότατη η μετωπική σύγκρουση στην οποία ενεπλάκη λεωφορείο που μετέφερε 19 μέλη της ελληνικής αποστολής, τα 16 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Δύο υγειονομικοί κι ένα στέλεχος των Ειδικών δυνάμεων έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 με 13 τραυματίες

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 6.58 το πρωί της Δευτέρας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα το C-130 που πήγε ξανά στη Λιβύη να πάρει τους τραυματίες από το δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής.

Προσγειώθηκε στην Ελευσίνα και μετέφερε 13 τραυματισμένα άτομα εκ των οποίων τα 5 είναι σε  κρίσιμη κατάσταση και μεταφέρονται στα νοσοκομεία της Αθήνας.

Σε λίγη ώρα απογειώνεται από Βεγγάζη το ελληνικό C-27 με τις  σορούς των νεκρών. Στην αποστολή ήταν 19 άτομα και μετέφεραν μαζί τους φάρμακα και τρόφιμα.

Οι εικόνες σοκάρουν

Οι εικόνες από το φονικό τροχαίο σοκάρουν.

Γύρω από δύο φλεγόμενα οχήματα, άνθρωποι κρατούν τα κεφάλια τους και φάρμακα είναι σκορπισμένα παντού.

Όπως έγινε γνωστό, το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η αποστολή είχε προσγειωθεί στις 12.30 το μεσημέρι της Κυριακής, στη Βεγγάζη και κατευθυνόταν προς την πόλη Ντέρνα που επλήγη από τις σαρωτικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας Daniel.

Η ελληνική αποστολή λίγο πριν αναχωρήσει για τη Λιβύη ( εικόνα από ΓΕΕΘΑ)

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τρία μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη έχασαν τη ζωή τους και δυο αγνοούνται. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι νωρίτερα το ΓΕΕΘΑ στην πρώτη ανακοίνωση που εξέδωσε για το περιστατικό ανέφερε ότι «στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς».

Ωστόσο διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων το Reuters και το alarabiya, μετέδωσαν δηλώσεις του Othman Abduljaleel, υπουργού Υγείας της Λιβύης ο οποίος κάνει λόγο για 4 νεκρούς Έλληνες.

Από το  δυστύχημα, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι τραυματίστηκαν ακόμη 15 άνθρωποι, εκ των οποίων οι επτά βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

 

  18 September, 2023 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα