Τούρτα κολοκύθι σαν τάρτα χωρίς φύλλο
Υλικά
Για τα κολοκύθια
6 μεγάλα κολοκύθια
Αλεύρι για πανάρισμα
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Για τη γέμιση
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
2 καρότα τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
2 σκελ. σκόρδο τριμμένες
4 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
500 γρ. τυρί κρέμα
Αλάτι
Πιπέρι
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
Για τα κολοκυθάκια
Ξεκινάμε τη συνταγή, πλένοντας πρώτα καλά τα κολοκυθάκια και τα σκουπίζουμε.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές μακρόστενες φέτες, τα αλευρώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
Έπειτα τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν διάφανα.
Για το μίγμα
Για το μίγμα γιαουρτιού, ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το σκόρδο τριμμένο, τα καρότα, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε φόρμα δαχτυλίδι 25 εκατοστά πασπαλίζουμε φρυγανιά, στρώνουμε μία στρώση κολοκυθάκια, μία στρώση κρεμμύδια, μία στρώση μείγμα γιαουρτιού και συνεχίζουμε έτσι, φροντίζοντας να στρώσουμε τελευταία μία στρώση μείγμα γιαουρτιού.
Ψήνουμε την τούρτα που είναι σαν τάρτα κολοκυθιού χωρίς φύλλο σε μέτριο φούρνο, στους 160 ºC για 40 λεπτά περίπου (προσέχοντας όμως να μην σκουρύνει πολύ).
Αφήνουμε την τούρτα κολοκύθι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί για 45’.
Την ξεφορμάρουμε και την κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια σαν τούρτα.
Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.
Δείτε επίσης
- YΠΑΑΤ: Παράταση των μέτρων για την ευλογιά των προβάτων
- Κρεατόπιτες: 18 πλούσιες και χορταστικές πίτες, καθημερινές και γιορτινές
- “H κρητική οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης με “μπροστάρη” τον τουρισμό”
- Προειδοποίηση Μαρουσάκη: «Αναμένονται πλημμύρες στην Κρήτη»
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Ολοκληρώνονται οι πληρωμές για αγρπεριβαλλοντικά καιβιολογική γεωργία