Τουρισμός: Τα δεδομένα στην Κρήτη ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει

  31 March, 2024 ΑΡΘΡΑ
Τουρισμός: Τα δεδομένα στην Κρήτη ενόψει της νέας σεζόν που ξεκινάει

Ικανοποιητικές οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία των Χανίων
Μέσα Μαΐου δυναμική κίνηση τουριστών στο νησί
Σκανδιναβοί το μεγάλο μέρος των επισκεπτών και φέτος
Ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από τη Γαλλία
Στελέχωση των ξενοδοχείων με προσωπικό από την υπόλοιπη Ελλάδα

Μια ακόμη σεζόν με ρεκόρ αφίξεων προμηνύεται η φετινή, συνολικά για τον ελληνικό τουρισμό και ειδικά για την Κρήτη που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων προορισμών της χώρας σύμφωνα και με την ΤUI. Τα πρώτα τσάρτερ έφτασαν στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων στις 23 Μαρτίου, με το Πάσχα των Καθολικών που γιορτάζεται αύριο να αποτελεί ορόσημο για την έναρξη της σεζόν και τυπικά.

«Σταδιακά αρχίζει και εξελίσσεται η τουριστική περίοδος ,τα μηνύματα είναι αισιόδοξα, το επίπεδο των προκρατήσεων είναι σε πολύ καλό επίπεδο οπότε από δω κι έπειτα έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να δούμε πως θα εξελιχθεί η τουριστική περίοδος και να επιβεβαιώνεται αυτή η αισιοδοξία μας», όπως ανέφερε στο neakriti.gr και την ΚΡΗΤΗ TV ο πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, Μανόλης Γιαννούλης.

Την ίδια ώρα τονίζει: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα γίνουν πολλές κρατήσεις την τελευταία στιγμή αλλά είναι ένα πολύ ικανοποιητικό νούμερο για να ξεκινήσει η σεζόν. Και να σημειώσω ότι και ο Απρίλιος είναι μήνας που συνεχίζουν να τρέχουν προσφορές για όλη την περίοδο».

Δυναμική αναμένεται η τροφοδότηση του ελληνικού τουρισμού από Σκανδιναβικές χώρες που παραδοσιακά και στα Χανιά καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής πίτας. Νέες αγορές ταυτόχρονα εμφανίζουν τάση ανόδου.

«Η Γαλλία είναι μια νέα αγορά για το αεροδρόμιο Χανίων, η Τσεχία, αλλά ο βασικός όγκος στη χώρα και στην Κρήτη και στα Χανιά ιδιαίτερα θα είναι από τις ίδιες χώρες – πηγές επισκεπτών», τονίζει ο κ. Γιαννούλης.

Οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία των Χανίων φθάνουν σήμερα στο 30%- 35%  ενώ η Ένωση Ξενοδόχων εκτιμά ότι στα μέσα Μαΐου η τουριστική κίνηση θα έχει μπει σε σταθερή συνεχή ροή.

Τα μηνύματα που φθάνουν από τον μεγαλύτερο τούρ οπερέιτορ την Ευρώπης, την TUI, είναι εξαιρετικά αισιόδοξα καθώς ο ταξιδιωτικός οργανισμός είδε τις κρατήσεις να αυξάνονται κατά 30% κατά το πρώτο τρίμηνο για την Ελλάδα, ενώ η εκτίμηση είναι πως η αύξηση θα κυμανθεί στο 10%.

Άαγκε Ντούνχαουπτ: Κρήτη, η Ρόδος και Κως παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί

Ο επικεφαλής Επικοινωνίας τουριστικού ομίλου TUI, Άαγκε Ντούνχαουπτ, επισημαίνει πως η Ελλάδα οδεύει προς την υψηλότερη επίδοση όλων των εποχών, ενώ παράλληλα τονίζει πως η Κρήτη, η Ρόδος και η Κως παραμένουν κορυφαίοι προορισμοί για του πελάτες της εταιρείας.

Την ίδια στιγμή τα προβλήματα που καταγράφηκαν πέρυσι όσον αφορά την στελέχωση ξενοδοχειακών μονάδων με το απαραίτητο προσωπικό, φέτος επιχειρείται να αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων με ξενοδοχοϋπαλλήλους από άλλες περιοχές, εντός και εκτός Ελλάδος.

«Επιστρέφει κόσμος πίσω. Σίγουρα υπάρχουν πολλά κενά αλλά κοιτάμε να καλυφθούν και θα καλυφθούν γιατί υπάρχει ενδιαφέρον από την υπόλοιπη Ελλάδα να έρθουν να δουλέψουν στην Κρήτη αλλά παράλληλα θα έλεγα ότι υπάρχει και πολύς κόσμος από την Ευρώπη και από τρίτες χώρες που ενδιαφέρεται να έρθει για όλη τη σεζόν», τονίζει ο κ. Γιαννούλης.

Το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου υπολογίζεται ότι οι πληρότητες στα ξενοδοχεία των Χανίων θα είναι σταθερά πάνω από το 80%..

Δείτε το ρεπορτάζ του ΚΡΗΤΗ TV

 

  31 March, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα