Τουρισμός: Κοντινούς προορισμούς εντός Κρήτης επιλέγουν οι Κρητικοί για τις διακοπές τους

  04 August, 2024 ΑΡΘΡΑ
Τουρισμός: Κοντινούς προορισμούς εντός Κρήτης επιλέγουν οι Κρητικοί για τις διακοπές τους

Η πλειοψηφία επιλέγει προορισμούς εντός του νησιού λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η μέση ελληνική οικογένεια, ενώ αρκετοί είναι εκείνοι που λόγω εργασίας την τουριστική σεζόν δεν μπορούν να λείψουν απο το νησί. Απο την άλλη πλευρά ορισμένοι ντόπιοι επιλέγουν νησιά εκτός Κρήτης αναζητώντας μια ανάσα χαλάρωσης.

Καθώς το καλοκαίρι κορυφώνεται, οι Ηρακλειώτες αναζητούν ευκαιρίες για αποδράσεις και ξεκούραση. Η ανάγκη για διακοπές είναι μεγάλη και οι ντόπιοι θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις ημέρες του καλοκαιριού. Απο την επιλογή άλλων νησιών ή του εξωτερικού μέχρι και τις μικρές εξορμήσεις εντός Κρήτης οι επιλογές προσαρμόζονται βάσει των οικονομικών δεδομένων των πολιτών. 

Ένα ποσοστό των κατοίκων του Ηρακλείου επιλέγει να ταξιδέψει εκτός Κρήτης για τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα ελληνικά νησιά που συνδέονται άμεσα με την Κρήτη είναι απο τις πρώτες επιλογές για εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν διαφορετικά νησιά. Μάλιστα μια μερίδα πολιτών προτιμούν το εξωτερικό αυτή τη περίοδο καθώς πλέον τις περισσότερες φορές αποτελεί φθηνότερο επιλογή.

Ωστόσο, για πολλούς οι διακοπές εντός Κρήτης είναι μονόδρομος κυρίως λόγω οικονομικών περιορισμών. Η αυξανόμενη πίεση απο τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής έχει κάνει τους ντόπιους να αναζητούν εναλλακτικές επιλογές. Η Κρήτη ως το μεγαλύτερο νησί της χώρας, διαθέτει πολλές επιλογές και πανέμορφες παραλίες τις οποίες όπως όλα δείχνουν θα επιλέξει η πλειοψηφία. Απο την άλλη πλευρά όσοι δουλεύουν σεζόν δεν μπορούν να φύγουν εκτός Κρήτης τη στιγμή που τα ρεπό τους είναι μηδαμινά, με τους ίδιους να κανονίζουν ολοήμερες εκδρομές σε προορισμούς εντός του νησιού.

 

  04 August, 2024 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα