Τουρισμός: Επενδυτικό “μπάσιμο” στην Κρήτη

61 εκ. ευρώ για την εξαγορά τριών ξενοδοχείων
Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες της Κρήτης εξαγοράζει η εταιρία επενδύσεων σε ακίνητα με έδρα στις ΗΠΑ, Hines.
Πρόκειται για το Cyan Group of Hotels στην Κρήτη, της οικογένειας Κεφαλογιάννη, που περιλαμβάνει το Apollonia Resort & Spa 320 δωματίων, το Santa Marina Beach Hotel 209 δωματίων και το Sitia Beach City Resort & Spa 161 δωματίων.
Το τίμημα ήταν 61 εκατ. ευρώ ή 88.000 ευρώ ανά δωμάτιο, ενώ μετά την εξαγορά, τα ξενοδοχεία θα υποβληθούν σε πρόγραμμα ανακαίνισης ύψους 30 εκατ. ευρώ.
Η Hines, μετά την πρώτη εξαγορά ξενοδοχειακού ακινήτου στην Ελλάδα, στην Αθήνα, με το Grand Hyatt Athens, του Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, επιχειρεί δυναμική διείσδυση στην Κρήτη, όπου μετά την απόκτηση των ξενοδοχείων της οικογένειας Κεφαλογιάννη, βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξαγορά δυο ξενοδοχείων της εταιρείας Μαμιδάκης Συμμετοχών, τα Coral (τριών αστέρων) και Hermes (τεσσάρων αστέρων) στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.
Το αμερικανικό επενδυτικό fund, με τις κινήσεις αυτές, δείχνει να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο στην ξενοδοχειακή αγορά της Κρήτης και προφανώς ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση και άλλων ξένων επενδυτικών κεφαλαίων, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις.
Δείτε επίσης
- Ρεκόρ στη δωρεά οργάνων στην Ελλάδα: 7.000 εγγραφές στο Μητρώο μέσα σε μια εβδομάδα
- Χοιρινή μπριζόλα λαιμού στο τηγάνι της Αργυρώς
- Ενοίκια: Τι αλλάζει στα μισθωτήρια από το 2026
- Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί: Ποιοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με «πέναλτι» 2 ετών
- Νέο εργασιακό νομοσχέδιο: Σε 24ωρη παναττική απεργία τα ναυτεργατικά σωματεία την Τρίτη
Σχετικά άρθρα
- Περιοχές NATURA 2000: εγκρίθηκαν οι μελέτες- μεγάλη κάλυψη της Μεσαράς
- Οι ξενοδόχοι ζητούν από τον Πρωθυπουργό οριζόντια μέτρα περιορισμού του airbnb σε όλη την Κρήτη
- Κρήτη: στην πρώτη πεντάδα στη μη χρήση κράνους ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας
- «Νέκρα στην Σαντορίνη, η Κρήτη είναι φίσκα»: εντυπώσεις και πραγματικότητα στον τουρισμό φέτος
- Οργανωμένο: Έφερναν χιλιάδες σφαίρες από την Αλβανία στην Κρήτη μέσα σε ειδική κρύπτη