Το ταξίδι στη νέα δεκαετία με πυξίδα…ένα ημερολόγιο!

  14 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Το ταξίδι στη νέα δεκαετία με πυξίδα…ένα ημερολόγιο!

Ένα ταξίδι αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης αρχίζει με πυξίδα ένα ημερολόγιο… για φανταστείτε λίγο κλείνοντας τα μάτια! Μια μόνο στιγμή άφησε την φαντασία σου ελεύθερη να σε ταξιδέψει…

Ένα ταξίδι μαγικό στα άδυτα του εαυτού μας. Άραγε πόσο ξέρουμε τον εαυτό μας; Διερωτηθήκαμε ποτέ; Την Τετάρτη το βράδυ, 11 Δεκέμβρη στις 7.00μ.μ.  στο Λογοτεχνικό Καφενείο «coffeewey”- στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου - με οικοδεσπότη τον κο. Γιάννη Πατραμάνη και την πάντα χαμογελαστή Μυρτώ του, είχαμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε ερωτήματα και προβληματισμούς!

Παρέα με την ξεχωριστή Μαρία Αλατζόγλου μάθαμε ξανά να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά, μ’ ένα ζεστό ρόφημα στο χέρι συνοδό στην αμηχανία της στιγμής.

Η χαρισματική Μαρία είναι ψυχολόγος με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στην επαγγελματική της πορεία θέτει ερωτήσεις που ανοίγουν δρόμους για νέες συνειδητές επιλογές.

Με ξεχωριστή μαεστρία ξεκλείδωσε τις μαγκωμένες ψυχές μας απλά θέτοντάς μας ερωτήσεις απλές στη διατύπωση, σύνθετες στην απαιτούμενη δομημένη απάντηση.

«Από ποια βλέμματα έχεις φτιάξει την εικόνα που έχεις σήμερα για τον εαυτό σου»; Σκεφτήκατε ποτέ να ρωτήσετε τον εαυτό σας και να δώσετε την κατάλληλη απάντηση ή τουλάχιστον μια ικανοποιητική;

« Ποια συναισθήματα έχεις καιρό να νοιώσεις»; Συναισθήματα! Αρχικά πρέπει να δούμε μέσα μας αν υπάρχουν, μιας και χρόνια τώρα η ανθρώπινη κρίση έσκαψε βαθιά τον κοινωνικό ιστό καταστρέφοντας ή παραμερίζοντας ως κάτι το ανεπιθύμητο και άνευ ιδιαίτερης αξίας, το συναίσθημα.

Όπως λέει η ίδια η συγγραφέας ψυχολόγος στο ημερολόγιό της, «Διαχρονικό Ημερολόγιο Προσωπικής Ανάπτυξης»: - όταν ρωτάς και ξαναρωτάς την ίδια ερώτηση μπορείς να δώσεις διαφορετικές απαντήσεις και η κάθε απάντηση  να δημιουργήσει νέες ερωτήσεις-. Με αυτό τον τρόπο μπορείς να δεις πού βρίσκεσαι ακριβώς στην πορεία που έχεις χαράξει, για να διανύσεις  αυτό το αλωνάκι που λέγεται ΖΩΗ!

Την Τετάρτη το βράδυ στην Γιαννιτσών 17 σ’ ένα χώρο πολύ όμορφο βρεθήκαμε μια παρέα ανθρώπων που ήθελαν να μιλήσουν και να επικοινωνήσουν διαδραστικά, ο δίαυλος επικοινωνίας και πυξίδα συνάμα ήταν το ημερολόγιο της κας Μαρίας Αλατζόγλου.

Την βραδιά κόσμησε με την μοναδική μουσική του – φιλική συμμετοχή - ο Μαέστρος του λαγούτου, ο μουσικός δημιουργός κος Αντώνης Φραγκιαδάκης με το « Δεν έχει η αγάπη σύνορα.….». Μας υπενθύμισε τη θεϊκή εντολή ο οικοδεσπότης κος Γιάννης Πατραμάνης: «ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν» για να συμπληρώσει ο κος Γιάννης Κοντός: Την ευτυχία που ζητάς δε θα την βρεις αν από μέσα σου αυτήν δε θα αντλήσεις…

Εύα Καπελλάκη – Κοντού [Εκπαιδευτικός και αρθρογράφος Lettere Classiche dell’ Universita’ degli studi di Napoli “Federico II”].

 

  14 December, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα