Το παρασκήνιο της ρήξης Γεννηματά - Βενιζέλου

  02 June, 2019 ΑΡΘΡΑ
Το παρασκήνιο της ρήξης Γεννηματά - Βενιζέλου

"Σεισμός" στο ΚΙΝΑΛ από τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου - Εκτός κόμματος ο πρώην υπουργός

Ραγδαίες εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, μία ημέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και πέντε εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές, προκαλεσε η προαναγγελία αποχώρησης του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ΕυάγγελουΒενιζέλου,μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Με δήλωσή του, ο κ. Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση στην κ. Γεννηματά μετά την ενημέρωση που είχε από την ίδια ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος τοποθετείται ο Γιώργος Καμίνης. Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε την κ. Γεννημάτα ότι «καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος θα υπερασπιστεί «χωρίς κομματικές δεσμεύσεις» τις θέσεις του για το μέλλον της Πατρίδας.

Το ΚΙΝΑΛ απάντησε στον κ. Βενιζέλο με non paper, στο οποίο σημειώνεται ότι η θέση του στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ήταν "πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα". Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ".

Το ΚΙΝΑΛ απάντησε στον κ. Βενιζέλο με non paper, στο οποίο σημειώνεται ότι η θέση του στη συνάντηση που είχε με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ήταν "πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα". Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι «όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ".

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «οι εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν το στρατηγικό αδιέξοδο όσων με πάθος επεδίωκαν την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούσαν να αποκρύψουν ότι αυτό θα σήμαινε και στρατηγική νίκη της δεξιάς και της ΝΔ».

Η δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου

Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει πως επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας.

Το non paper του ΚΙΝΑΛ

"Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο", αναφέρει το non paper και προσθέτει:

"Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν " πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα".

Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ".

Το παρασκήνιο

Το παρασκήνιο της ρήξης μεταξύ της προέδρου του ΚΙΝΑΛΦώφης Γεννηματά και του πρώην υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου μετέδωσε το δελτίο ειδήσεων του ANT1. 


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Στεφανίας Μουρελάτου, τη βραδιά των εκλογών ο κ. Βενιζέλος πρωτοστάτησε μιλώντας δημόσια ότι επήλθε η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Στη Χαριλάου Τρικούπη εκτιμήθηκε ότι έτσι τουμπάρει η γραμμή του κόμματος. Ούτε με τη ΝΔ ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ απαντούσαν από το επιτελείο της κ. Γεννηματά. 

Οι συνεργάτες της ωστόσο σημείωναν ότι ουδέποτε ο κ. Βενιζέλος είχε ζητήσει από την κ. Γεννηματά την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και ότι είχε την πλήρη στήριξη του κόμματος να κατέβει σε όποια περιφέρεια θέλει. 


Δείτε το βίντεο

 

  02 June, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα