Το νέο κύμα κακοκαιρίας “αγγίζει” την Κρήτη-Προειδοποίηση απο το Λιμεναρχείο

  02 January, 2019 ΑΡΘΡΑ
Το νέο κύμα κακοκαιρίας “αγγίζει” την Κρήτη-Προειδοποίηση απο το Λιμεναρχείο

"Καμπανάκι" για τον καιρό από το Λιμεναρχείο

Νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από απόψε, κι από τα βορειοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, τις καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες - κυρίως - περιοχές και τους πολύ θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απόψε στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Δυτικής Στερεάς, που κατά τη διάρκεια της νύχτας θα ενταθούν. Από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά ηπειρωτικά κατά τόπους πιο πυκνές, βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερέας, ενώ από το μεσημέρι αναμένεται να επηρεαστούν και τα πεδινά της δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, περιοχές της ανατολικής Στερεάς και αργότερα η ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βόρειου και το βράδυ του ανατολικού Αιγαίου. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδινές ώρες της Πέμπτης στις υπόλοιπες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Από το πρωί της Πέμπτης θα επηρεαστούν η υπόλοιπη Πελοπόννησος, πρόσκαιρα τα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, η Εύβοια και οι Σποράδες, βαθμιαία η Κρήτη, οι Κυκλάδες και μέχρι τις απογευματινές ώρες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Στα δυτικά, τα φαινόμενα, από τις απογευματινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Σε ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου καλεί όλους τους ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών να αποφύγουν τη δραστηριοποίησή τους όσο θα είναι σε εξέλιξη τα καιρικά φαινόμενα, και να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους. 

Το λιμεναρχείο από την πλευρά του, έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα πλωτά και χερσαία μέσα που διαθέτει, προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

 

  02 January, 2019 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα