Το Μαρτυρικό Τυμπάκι τίμησε το έπος του ‘40

mesaralive.gr  28 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Το Μαρτυρικό Τυμπάκι τίμησε το έπος του ‘40

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε και φέτος τις τιμητικές εκδηλώσεις και χειροκρότησε θερμά τους συμμετέχοντες στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε.

Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, σύλλογοι και εκπρόσωποι φορέων παρήλασαν,για άλλη μια χρονιά, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής σε εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το πρωί με την τέλεση της θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό του Αγ. Τίτου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γορτύνης και Αρκαδίας  κ.Μακαρίου.

Εν συνεχεία  και λίγο πριν την παρέλαση,μαθητές κι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο Ηρώο,όπου πραγματοποιήθηκε  το καθιερωμένο τρισάγιο  ενώ ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων, στη μνήμη των πεσόντων.

Το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Αρμουτάκης Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος  κ. Καμπουράκης Λάμπρος, ο Αντιδήμαρχος τηςΔημοτικής Ενότητας Τυμπακίου κ. Πουλινάκης Μανούσος, εκπρόσωποι των Αστυνομικών, Στρατιωτικών και Λιμενικών αρχών, των σχολείων και λοιπών φορέων και συλλόγων.

Το Τυμπάκι είναι μια περιοχή που γνώρισε τη ναζιστική ισοπέδωση,τον αφανισμό. Μια μαρτυρική περιοχή, της οποίας οι κάτοικοι ένιωσαν στο πετσί τους τη θηριωδία της Γερμανικής κατοχής, απέναντι στην αγριότητα της οποίας αντιστάθηκαν με όλες τους τις δυνάμεις, πόνεσαν,μάτωσαν, έδωσαν τις ζωές τους και κατάφεραν να ξαναγεννηθούν απο τις στάχτες τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ!

 

mesaralive.gr  28 October, 2018 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα