Το ISIS «απήγαγε 36 γυναίκες και παιδιά» όταν επιτέθηκε στην Σουέιντα

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΑΡΘΡΑ
Το ISIS «απήγαγε 36 γυναίκες και παιδιά» όταν επιτέθηκε στην Σουέιντα

Τουλάχιστον 36 γυναικόπαιδα απήχθησαν από το Ισλαμικό Κράτος κατά τις αιματηρές επιθέσεις που εξαπέλυσε η τρομοκρατική οργάνωση την προηγούμενη εβδομάδα στην νότια επαρχία Σουέιντα της Συρίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.



Οι βομβιστικές και ένοπλες επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι τζιχαντιστές στις 25 Ιουλίου κατέληξαν στον θάνατο 246 ανθρώπων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, περιλαμβανομένων 135 αμάχων.

Τόσο το Παρατηρητήριο όσο και ένας τοπικός ειδησεογραφικός ιστότοπος, το Soueida24, διευκρινίζουν πως στα χέρια των τζιχαντιστών έπεσαν 20 γυναίκες και 16 παιδιά.

Τέσσερις από τις γυναίκες έχουν κατορθώσει να δραπετεύσουν ενώ δύο έχουν βρεθεί νεκρές, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Η τύχη των απαχθέντων δεν είναι γνωστή. Το ISIS δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την εξαφάνισή τους, ούτε υπάρχουν σχετικές αναφορές σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούν υποστηρικτές της οργάνωσης.

Ακόμα 17 άνδρες που αγνοούνται από χωριά και κωμοπόλεις που χτύπησε το ISIS, όμως δεν είναι σαφές εάν απήχθησαν, προσέθεσε ο κ. Ραχμάν στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι απαχθέντες ανήκουν στην κοινότητα των δρούζων, στην οποία ανήκουν οι περισσότεροι κάτοικοι της επαρχίας.

Το Παρατηρητήριο είναι μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο και ενημερώνεται από ακτιβιστές και πολίτες.

 

 

mesaralive.gr  30 July, 2018 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα