Το Bollywood έρχεται στην Ελλάδα – Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης στην Ινδία

  24 February, 2024 ΑΡΘΡΑ
Το Bollywood έρχεται στην Ελλάδα – Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης στην Ινδία

Το Bollywood, τη δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία κινηματογράφου του πλανήτη, θέλει να προσελκύσει για γυρίσματα στην Ελλάδα η κυβέρνηση. Με απώτερο στόχο, να φέρει και περισσότερους τουρίστες από τα 40 εκ Ινδών υψηλού εισοδήματος.

Σχετικές συμφωνίες δρομολογήθηκαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ινδία. Στην αποστολή που συνόδευε τον πρωθυπουργό μετείχε άλλωστε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Ο πρόεδρος του ΕΚΟΜΕ είχε μάλιστα συναντήσεις με δέκα από τους μεγαλύτερους παραγωγούς του Bollywood. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, το επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν και γυρίσματα για τρεις με τέσσερις ινδικές ταινίες στην Ελλάδα.

Το project IMEC, που αφορά στη δημιουργία ενός εμπορικού διαδρόμου δια θαλάσσης και σιδηροδρόμου από την Ινδία μέσω της Μέσης Ανατολής και δια της Ελλάδας στην Ευρώπη, αργεί άλλωστε ακόμη πολύ. Εν τω μεταξύ όμως μία απευθείας αεροπορική σύνδεση Ινδίας – Ελλάδας και κίνητρα για γυρίσματα παραγωγών του Bollywood στη χώρα μας, εκτιμάται ότι θα ενισχύσουν το τουριστικό ρεύμα από Ινδία προς Ελλάδα.

Στο σχεδιασμό αυτό αναφέρθηκε μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό «Times Now» και στη δημοσιογράφο Navika Kumar κατά την επίσκεψη του στην Ινδία.

“Βλέπω τεράστιες ευκαιρίες στον τουρισμό: Ινδία, ένας προορισμός που προτιμούν οι Έλληνες τουρίστες, αλλά σκεφτείτε και τις δυνατότητες που υπάρχουν για τους Ινδούς οι οποίοι ταξιδεύουν στην Ελλάδα. Είναι μια πτήση έξι ωρών. Η Ελλάδα είναι δημοφιλής για γάμους, σε νησιά όπως η Σαντορίνη”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Προσπαθούμε να ενθαρρύνουμε την κινηματογραφική σας βιομηχανία να γυρίζει περισσότερες ταινίες στην Ελλάδα, για να κάνουμε την Ελλάδα πιο αναγνωρίσιμη. Οι δυνατότητες για τους Ινδούς να ανακαλύψουν την Ελλάδα σε αυτό το συγκεκριμένο πλαίσιο είναι τεράστιες” συνέχισε και πρόσθεσε:

“Σημειώνω όμως ότι δεν μιλάμε μόνο για τη Σαντορίνη. Υπάρχουν πολλά άλλα μέρη όπου το Bollywood μπορεί να γυρίσει ταινίες και πολλά άλλα μέρη που αξίζει να επισκεφθείτε. Πολλά άλλα μέρη, τα οποία είναι εξαιρετικά για να παντρευτεί κανείς, για τους Ινδούς που επιλέγουν να οργανώσουν τον γάμο τους στην Ελλάδα.”

 

  24 February, 2024 ΑΡΘΡΑ