Τι τρώμε στη νηστεία; Ιδέες, προτάσεις και συμβουλές

Η νηστεία είναι αρκετά της μόδας τα τελευταία χρόνια. Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, που είναι προσωπική υπόθεση του καθενός, αποτελεί και έναν τρόπο αποτοξίνωσης, αρκεί βέβαια να το βλέπουμε και έτσι.
Η νηστεία είναι έτσι μελετημένη, ώστε να ξεκινά σταδιακά. Μετά την Τσικνοπέμπτη, έρχεται η Κυριακή της Απόκρεω, που -για όσους τηρούν αυστηρά τα εθιμοτυπικά- σταματάμε να τρώμε κρέας. Ξεκινά η εβδομάδα της Τυρινής, που τρώμε γαλακτοκομικά και τυρί, για να φτάσουμε στην Καθαρά Δευτέρα, οπότε και ξεκινά επισήμως η νηστεία.
Δείτε επίσης
- Πώς αλλάζει το σώμα σου με 30 ημέρες περπάτημα
- Κρέας: Πώς επηρεάζει η ευλογιά των αιγοπροβάτων τις τιμές του – Τι λένε κτηνοτρόφοι και κρεοπώλες
- Μύδια σαγανάκι
- Yδρογονάνθρακές : Σκλήρο πόκερ για τα θαλάσσια οικόπεδα νότια της Κρήτης
- Προσεχώς ολική έκλειψη σελήνης – Τι πρέπει να ξέρετε για το «ματωμένο φεγγάρι»