Τι ισχύει απο σήμερα για τις περιοχές σε βαθύ κόκκινο-Όλα τα μέτρα

  17 April, 2021 ΑΡΘΡΑ
Τι ισχύει απο σήμερα για τις περιοχές σε βαθύ κόκκινο-Όλα τα μέτρα

Αλλαγές στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας από σήμερα το πρωί 17 Απριλίου, καθώς νέες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο στο lockdown λόγω το κορωνοϊού.
Έτσι, μεταξύ άλλων, στο "βαθύ κόκκινο" επίπεδο εξαιρετικού αυξημένου κινδύνου του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης για τον κορωνοϊό εντάσσονται πλέον  ο Δήμος Ρεθύμνου και ο Δήμος Φαιστού .
Τα ενεργά κρούσματα στο Δήμο Ρεθύμνου έχουν αυξηθεί σε 137 όπως είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς σημειώνοντας ότι παρουσιάζουν, σημαντική αύξηση της ταξεως του 20%.
Την ίδια ώρα όπως είπε,  στο Δήμο Φαιστού τα ενεργά κρούσματα φτάνουν τα 73 ενώ στις 5 Απριλίου ήταν μόλις 30, σημειώνοντας ότι ο αριθμός υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε 10 ημέρες.

Στο "βαθύ κόκκινο" παραμένουν και οι άλλες δύο περιοχές της Κρήτης με βεβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο, οι Δήμοι Ανώγεια και Χανίων.

Στην πράξη οι αλλαγές σε σχέση με την μέχρι στιγμής κατάσταση είναι ελάχιστες και στην ουσία αφορούν μόνο τις εκκλησίες, που δεν θα μπορούν να λειτουργούν με κόσμο. Στις κηδείες θα επιτρέπεται μόνο η παρουσία ως 9 ατόμων.

Στο λιανεμπόριο δεν αλλάζει τίποτα, αφού τα καταστήματα θα λειτουργούν και με click away και click inside, σύμφωνα με το ΦΕΚ της 10ης Απριλίου 2021.

Το ωράριο της απαγόρευσης κυκλοφορίας συνεχίζει να είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.

Τα σχολεία θα λειτουργούν όπως έχει αποφασιστεί, δηλαδή τα λύκεια με διά ζώσης εκπαίδευση και τα γυμνάσια και τα δημοτικά με τηλεκπαιδευση μέχρι νεοτέρας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι κάθε νέο μέτρο και κάθε απόφαση έχει ένα και μόνο στόχο: «Να καταφέρουμε να επανέλθουμε σταδιακά και με ασφάλεια, χωρίς πισωγυρίσματα στην κανονικότητα».

Ανοίγουν οι σχολές οδηγών

Αναφορικά τώρα με το αίτημα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για την επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων σχολών ερασιτεχνών οδηγών, σχολών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματιών οδηγών αυτοκινήτων, σχολών επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων και σχολών επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων και έπειτα από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, αποφασίστηκε ότι από τη Δευτέρα 19 Απριλίου επαναλειτουργούν με τους εξής όρους:

Τα θεωρητικά μαθήματα, καθώς και οι θεωρητικές εξετάσεις θα πρέπει να διενεργούνται διαδικτυακά.
Θα είναι υποχρεωτική η διενέργεια self-test ανά εβδομάδα για τους εργαζόμενους στις σχολές αυτές.
Διενέργεια self-test για τον εξεταζόμενο 24 ώρες πριν το πρακτικό μάθημα και τις εξετάσεις, ενώ για τους εκπαιδευτές και εξεταστές διενέργεια self-test δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.
Διενέργεια των εξετάσεων με ραντεβού ανά μία ώρα.
Τήρηση κανόνων προστασίας Δημόσιας Υγείας, δηλαδή ανοιχτά παράθυρα, υποχρεωτική χρήση μάσκας, υγιεινή χεριών και σημείων επαφής του οχήματος.

Ποιες περιοχές μπαίνουν σε βαθύ κόκκινο

Η αύξηση του ιικού φορτίου, που παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα την ομόφωνη εισήγηση των Επιδημιολόγων για ένταξή τους στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο). Στο «βαθύ κόκκινο» εντάσσονται πλέον από το πρωί του Σαββάτου 17 Απριλίου:

η Θάσος, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν σχεδόν τετραπλασιαστεί, καθώς από 11 στις 5 Απριλίου έχουν φτάσει τα 40.
ο Δήμος Ρεθύμνου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 137 – είχαμε μία σημαντική αύξηση της τάξης του 20% μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα.
ο Δήμος Φαιστού, δεδομένου ότι έχει 73 ενεργά κρούσματα όταν στις 5 Απριλίου είχε 30 και τα ενεργά κρούσματα στο συγκεκριμένο δήμο έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες.
ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 43 όταν στις 5 Απριλίου ήταν 20. Τα κρούσματα εκεί έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε 10 ημέρες και σε αυτή την περιοχή.
η Κύθνος όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 7 από 1 στις 5 Απριλίου. Ο εντοπισμός ικανού αριθμού κρουσμάτων, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που απορρέουν από τη νησιωτικότητα, καθιστούν αναγκαία τη λήψη μέτρων για την αντιστροφή της εικόνας αυτής το ταχύτερο δυνατό, επισήμανε ο Νίκος Χαρδαλιάς.
ο Δήμος Διδυμοτείχου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 85 από 36 στις 5 Απριλίου. Είχαμε μία αύξηση της τάξης του 136,11%.
ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 40 από 14 στις 5 Απριλίου, έχουν δηλαδή σχεδόν τριπλασιαστεί!
ο Δήμος Καβάλας, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 224, όταν στις 5 Απριλίου είχαμε 145 ενεργά κρούσματα. Είναι μία αύξηση της τάξης του 54,48%.
ο Δήμος Βόλου, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί στα 338 από 215 στις 5 Απριλίου και εκεί είχαμε μια αύξηση της τάξης του 57,21%.
ο Δήμος Σιντικής Σερρών, όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 30,65% τα τελευταία 24ωρα και είναι 81,
ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων όπου τα ενεργά κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 12, όταν στις 5 Απριλίου είχε καταγραφεί μόνο 1 κρούσμα.

 

  17 April, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα