Θλίψη και συλλυπητήρια μηνύματα για τον Αντώνη Μπαλωμενάκη

  04 January, 2020 ΑΡΘΡΑ
Θλίψη και συλλυπητήρια μηνύματα για τον Αντώνη Μπαλωμενάκη

Θλίψη στην τοπική κοινωνία και στον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου του πρώην βουλευτή Χανίων Αντώνη Μπαλωμενάκη.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνη Μπαλωμενάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη μου πληροφορήθηκα πως έφυγε από τη ζωή ο Χανιώτης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης. Στρατευμένος από τη νεαρή του ηλικία στην πολιτική και κοινωνική πορεία της Αριστεράς, εξελέγη βουλευτής Νομού Χανίων τον Σεπτέμβριο του 2015 και υπήρξε από τους βουλευτές που επέδειξαν αξιόλογη κοινοβουλευτική παρουσία. Ανέλαβε μάλιστα και υπεύθυνα καθήκοντα, εκλεγόμενος Πρόεδρος στις εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του στελέχους της Αριστεράς, εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.  

«Ο σύντροφος Αντώνης σπούδασε στη Νομική Αθηνών. Υπήρξε μάχιμος δικηγόρος στη γενέτειρα του πόλη των Χανίων, ενώ, ως φοιτητής, γνώρισε τις διώξεις του καθεστώτος της χούντας καθώς ήταν ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος. Εντάχθηκε στην Αριστερά από νεαρή ηλικία, πρώτα στο ΚΚΕ και κατόπιν στον Συνασπισμό της Αριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε δραστήριο μέλος της κοινωνίας των Χανίων και της Κρήτης με καίριες παρεμβάσεις, ήπιο και δημιουργικό πολιτικό λόγο. Διετέλεσε κατά περιόδους δημοτικός σύμβουλος Χανίων και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων. Τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχτηκε βουλευτής νομού Χανίων. Το κοινοβουλευτικό του έργο ήταν εξαιρετικά πλούσιο και πολυποίκιλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, διετέλεσε πρόεδρος των δύο επιτροπών της Βουλής που διερεύνησαν τη δανειοδότηση των κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των σκανδάλων στον χώρο της υγείας» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.  

Κλείνοντας, το κόμμα απευθύνει στη σύζυγο του Μαρία και τα δύο τους παιδιά, και σε όλους τους οικείους του, θερμά συλλυπητήρια. 

Συλλυπητήριο μήνυμα Σωκράτη Βαρδάκη

Ο αναπάντεχος χαμός του συντρόφου μας, δάσκαλου, αδερφού, Αντώνη Μπαλωμενάκη, μας γεμίζει θλίψη και πόνο. Ένας άνθρωπος με Α κεφαλαίο, γίγαντας ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Αντώνη, σε ευχαριστούμε για όλα. Καλό σου ταξίδι. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ψήφισμα του δικηγορικού συλλόγου Χανίων

Ψήφισμα για τον θάνατο του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνη Μπαλωμενάκη, εξέδωσε απόψε ο δικηγορικός σύλλογος Χανίων.

Στο ψήφισμα αναφέρεται: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων με το 'Αγγελμα του θανάτου του συναδέλφου Δικηγόρου Παρ' Αρείω Πάγω, έγκριτου μέλους της κοινωνίας και πρώην Βουλευτή Χανίων, Αντώνιο Μπαλωμενάκη, συνελθών εκτάκτως, σήμερα στις 03/01/2020 αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:

1) Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια του εκλιπόντος.

2) Να παρασταθεί σύσσωμο στη νεκρώσιμη ακολουθία.

3) Να εκφωνήσει επικήδειο, το μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, Μανώλης Παπαδομανωλάκης.

4) Να καταθέσει αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό σε ίδρυμα των Χανίων».

Συλλυπητήρια δήλωση του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη

Στην είδηση του θανάτου του πρώην Βουλευτή Χανίων,  κ. Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: 
«Με τον Αντώνη Μπαλωμενάκη συνυπηρετήσαμε την περίοδο 2015 – 2019 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν ευπρεπή πολιτικό, συνεπή διαχρονικά στις ιδέες του και διεκδικητικό για τον τόπο του, τα Χανιά. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του». 

Συλλυπητήρια δήλωση Χάρη Μαμουλάκη

"Μόνο θλίψη δημιουργεί η είδηση του θανάτου του συντρόφου Αντώνη Μπαλωμενάκη.Του νομικού, του οικογενειάρχη, του πολιτικού, του ανθρώπου που ως αγνός ιδεολόγος και στρατιώτης της αριστεράς, έδωσε πολλές μάχες στη ζωή του για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

Η δε κοινοβουλευτική του παρουσία, όπως και αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων, χαρακτηρίστηκε από τον μεστό του λόγο, τον αξιοθαύμαστο ζήλο με τον οποίο ανταποκρινόταν στα καθήκοντά του και την προσήλωσή του στο να επιτευχθούν τα ιδανικότερα αποτελέσματα για το σύνολο της κοινωνίας μας.

Στην οικογένεια και τους οικείους του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

 

  04 January, 2020 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα