Τηλεκπαίδευση webex: Τι ισχύει για απουσίες μαθητών σε περιοχές χωρίς ρεύμα

  16 February, 2021 ΑΡΘΡΑ
Τηλεκπαίδευση webex: Τι ισχύει για απουσίες μαθητών σε περιοχές χωρίς ρεύμα

Δεν θα μετρήσουν οι απουσίες των μαθητών σε περιοχές που έχει διακοπή ρεύματος και δεν μπορούν να λάβουν μέρος στην τηλεκπαίδευση. Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση διακοπής ηλεκτροδότησης δεν προσμετρώνται οι απουσίες. Επίσης στο πλαίσιο προγραμματισμένων εξετάσεων εξ΄ αποστάσεως χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, οι φοιτητές καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες των σχολών, των πανεπιστημίων και των τμημάτων τους.

Νωρίτερα βέβαια η υπουργός Παιδείας σε ανάρτησή της δήλωνε ότι δεν θα χαθεί καμία ώρα μαθήματος λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα η κυρία Νίκη Κεραμέως στην ανάρτησή της δήλωσε: Το πρωί παιχνίδι στο χιόνι, το μεσημέρι τηλεκπαίδευση! Το ψηφιακό άλμα που έχει συντελεστεί στα σχολεία μας, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, βοηθά στο να μη χάνεται καμία ώρα μαθήματος, ακόμη και για λόγους ακραίων καιρικών φαινομένων. Είχα τη χαρά σήμερα να επισκεφθώ την ψηφιακή τάξη του Δημοτικού Σχολείου Ριζωμάτων, ενός ορεινού χωριού έξω από την πόλη της Βέροιας. Μιλήσαμε με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς για τις ιδιαίτερες συνθήκες της φετινής σχολικής χρονιάς και για την εμπειρία της τηλεκπαίδευσης.

Είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά μας, τους εκπαιδευτικούς μας, τους Διευθυντές μας για την προσαρμοστικότητα που έχουν επιδείξει και τη μεγάλη προσπάθεια που έχουν καταβάλει για να συνεχιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία παρά τις δύσκολες συνθήκες.

 

  16 February, 2021 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα