Τηγανιά με λουκάνικο, πατάτες και αυγά

10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4
700 γρ. πατάτες, σε κυβάκια του 1,5 εκ.
360 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε φέτες
30 ml ελαιόλαδο για την τηγανιά + μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε μικρά καρέ
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
4 αυγά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
15-30 ml χυμός λεμονιού
μπούκοβο και ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαδικασία
Τηγανίζουμε τις κομμένες πατάτες σε άφθονο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν ωραία, και αφού τις στραγγίξουμε σε χαρτί κουζίνας, τις αλατίζουμε.
Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το λουκάνικο, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσει.
Με ένα κουτάλι αφαιρούμε σχεδόν όλο το λιωμένο λίπος, αφήνοντας περίπου 1 κουτ. σούπας.
Προσθέτουμε το μετρημένο ελαιόλαδο, τις πιπεριές και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Σπάμε τα αυγά μέσα στα σοταρισμένα υλικά, εδώ κι εκεί.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρώς, σκεπάζουμε με καπάκι και τηγανίζουμε τα αυγά μάτια (να σφίξει το ασπράδι, αλλά οι κρόκοι να μείνουν μελάτοι).
Τραβάμε από τη φωτιά.
Βάζουμε τις πατάτες σε πιατέλα και από πάνω αδειάζουμε προσεκτικά το περιεχόμενο του τηγανιού, προσέχοντας μη σπάσουμε τους μελάτους κρόκους.
Ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το μπούκοβο
Δείτε επίσης
- Απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου λόγω των ισχυρών ανέμων
- Μετά τον καύσωνα θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και πτώση θερμοκρασίας
- Οθόνες και παιδιά: Δεν μετράει μόνο το πόσο χρόνο περνάνε, αλλά το πώς
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή σε όλη την Κρήτη- πού απαγορεύεται ακόμα και η διέλευση
- Πέτρου και Παύλου: Μεγάλη γιορτή σήμερα - Τι προβάλλει η εκκλησία με τον εναγκαλισμό τους