Θεσμός οι Ιππικοί Αγώνες Γιοργαλίδικων Αλόγων

mesaralive.gr  17 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ
Θεσμός οι Ιππικοί Αγώνες Γιοργαλίδικων Αλόγων

Φώτο: mesaralive

Οι 15οι Ιππικοί αγώνες Γιοργαλίδικων αλόγων, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, πραγματοποιήθηκαν εφέτος την Κυριακή 15 Μαΐου στη περιοχή Δροσουλίτης της τοπικής Κοινότητας Πετροκεφαλίου του Δήμου Φαιστού, όπως έχει ήδη γράψει το mesaralive.gr.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Φαιστού αναφέρεται επίσης «Ο Σύλλογος Προστασίας Γιοργαλίδικου Αλόγου «Οι Μεσσαρίτες», σε συνεργασία με το Δήμο Φαιστού υλοποίησαν και φέτος τους αγώνες παρουσία πολλών θεατών, που αγαπούν τα άλογα και στηρίζουν με την παρουσία τους τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυάριθμες συμμετοχές φέτος από τους ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης ράτσας αλόγων, προέρχονταν από όλη την Ελλάδα.

  Τους αγώνες παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Φαιστού κ. Νικολακάκης, οι Αντιδήμαρχοι κα. Τιτάκη Ελένη, κ. Μαυράκης Γεώργιος, κα. Ματθαιάκη Παρασκευή, κ. Κουτεντάκης Χαράλαμπος,  ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χουστουλάκης Φανούριος, κ. Σπινθάκης Μιχάλης, ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Πετροκεφαλίου  κ. Κανακαράκης κ.α.

  Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, η Αντιδήμαρχος κα. Τιτάκη Ελένη ανέφερε ότι οι ιππικοί αγώνες αποτελούν ένα έθιμο το οποίο θεωρείται πλέον θεσμός για την περιοχή, η αναβίωση του οποίου ξεκίνησε το 2001. Ενώ ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν για την υλοποίηση αυτής της άψογης διοργάνωσης, που πραγματοποιήθηκε και φέτος».

 

mesaralive.gr  17 May, 2016 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα