Θέμα mesaralive.gr: Αυτά ειπαν οι αγρότες της Μεσαράς στον Υπουργό

  11 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ
Θέμα mesaralive.gr: Αυτά ειπαν οι αγρότες της Μεσαράς στον Υπουργό

Τα πολλά προβληματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της Κρήτης, αλλά και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός της Μεσαράς τέθηκαν επί τάπητος σήμερα στην Αθήνα.

Στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης με τον κ. Σταύρο Αραχωβίτη ο Γραμματέας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μανόλης Ζαχαριουδάκης και τα άλλα μέλη του, παρουσία και του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Βαρδάκη συζήτησαν διεξοδικά όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον πρωτογενή τομέα.

Συμφωνα με τον κ. Ζαχαριουδάκη που μίλησε στο mesaralive.gr τα θέματα που τέθηκαν μεταξύ άλλων είχαν να κάνουν με το πάγωμα των οφειλών προς το Δημόσιο, τη «μαύρη» διακίνηση των προϊόντων και το πρόβλημα ρευστότητας και στήριξης του τραπεζικού συστήματος.

Παράλληλα τέθηκε και το θέμα των ζημιών τόσο από τη φετινή χρονιά σε σχέση με τον ελαιόκαρπο, όσο και από το σφοδρο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε και τη Μεσαρά, φτάνοντας μάλιστα σε σημειο να χαρακτηριστεί ως περιοχή έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Φαιστού.

Ο κ. Αραχωβίτης από την πλευρά του επισήμανε πως θα ληφθούν άμεσα μετρα για τη στήριξη των αγροτών και την επίλυση του προβληματος με την ομαλη λειτουργία των παραγωγικών διαδικασιών. Δήλωσε ότι προσπαθεί να τακτοποιήσει έμασ το θέμα με τη φορολογία, ενώ συμμερίστηκε την πρόταση  για την ύπαρξη ισοδύναμων μέτρων για τους αγρότες, λόγω των καταστροφών τη φετινή χρονιά.

Μέτρα τα οποία γίνεται συζήτηση για να μην ισχύσουν εφάπαξ, αλλά να ισχύουν από εδώ και πέρα σε βάθος χρόνων.

 

  11 April, 2019 ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΑΓΡΟΤΙΚΑΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα