Τεντόγλου: Ο λόγος που αρνήθηκε να είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

https://www.gazzetta.gr/  10 July, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ
Τεντόγλου: Ο λόγος που αρνήθηκε να είναι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες


Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει για τα πρόσωπα που θα είναι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, με ένα ερωτηματικό να πλανάται γύρω από τους λόγους που ο Μίλτος Τεντόγλου αρνήθηκε την πρόταση.

Λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η συζήτηση για τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής μονοπωλεί το ενδιαφέρον. Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, ο πιο επιτυχημένος αθλητής και η πιο επιτυχημένη αθλήτρια της ομάδας είναι αυτοί που θα λαμβάνουν την τιμή να γίνονται σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024.

Δικαιωματικά, η σημαία θα έπρεπε να δοθεί στον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Παγκόσμιο πρωταθλητή και πρωταθλητή Ευρώπης στο μήκος Μίλτο Τεντόγλου ο οποίος, μάλιστα, οδεύει προς ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο (δεδομένου πως ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν ο σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο). Ο Τεντόγλου αποτελεί ένα από τα πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο του αθλητισμού παγκοσμίως αφού έχει εντυπωσιάσει με τα κατορθώματά του όμως, τελικά, δεν θα είναι εκείνος ο σημαιοφόρος.

Η πρόταση από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή έφτασε στον Έλληνα πρωταθλητή μέσα στον Ιούνιο, πριν ακόμη ξεκινήσει το προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ, με τον ίδιο να εξηγεί ευγενικά πως θα χρειαστεί να αρνηθεί. Πιο συγκεκριμένα, ο Τεντόγλου θα βρίσκεται στο προάστιο του Παρισιού, Αντονί, μαζί με την ομάδα του στίβου όπου και θα κάνουν την προετοιμασία τους πριν ξεκινήσουν οι Αγώνες. Ο ίδιος εξήγησε ότι το γεγονός πως η όλη διαδικασία στην Τελετή Έναρξης κρατά περίπου 5-6 ώρες (προετοιμασία, αναμονή για την Τελετή, παρέλαση των εθνών, αναμονή ως το τέλος της παρέλασης) είναι φοβερά αποτρεπτικό για τον ίδιο καθώς σε συνδυασμό με τις ώρες που θα χρειαστεί για τη μετακίνησή του θα κουραστεί αρκετά, με αποτέλεσμα να χάσει προπονήσεις που μπορούν στο τέλος να του κοστίσουν πολύτιμα εκατοστά. Αξίζει να αναφέρουμε πως η παρουσία στην Τελετή Έναρξης δεν είναι υποχρεωτική για τους αθλητές των ομάδων ενώ ειδικά στο Παρίσι που η παρέλαση των εθνών θα γίνει στον Σηκουάνα με βάρκες, θα δώσουν το παρών λίγοι αθλητές από κάθε αποστολή.

Ο Τεντόγλου, έχει ξεκαθαρίσει πως στο Παρίσι θα στοχεύσει στο δεύτερο σερί χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και αυτό μπορεί να το κάνει μόνο αν θα είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και χωρίς αντιπερισπασμούς. Έτσι, ευχαρίστησε θερμά την ΕΟΕ για την πρόταση, τονίζοντας πως τον τιμά ιδιαιτέρως, και αρνήθηκε ευγενικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Gazzetta, σημαιοφόρος της Εθνικής ομάδας θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

 

https://www.gazzetta.gr/  10 July, 2024 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα