Τένις: Στο Νο 3 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς -Το νέο μήνυμά του μετά τον χαμένο τελικό

https://www.iefimerida.gr/  30 January, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Τένις: Στο Νο 3 του κόσμου ο Στέφανος Τσιτσιπάς -Το νέο μήνυμά του μετά τον χαμένο τελικό

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έφθασε έως το τελικό του Open στην Αυστραλία, ανέβηκε μια θέση και είναι πλέον ξανά στο Νο 3 του κόσμου με 6.195 βαθμούς.

Επικεφαλής ανέβηκε για μια ακόμη φορά στην καριέρα του ο μεγάλος θριαμβευτής της Μελβούρνης, Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο Σέρβος σταρ επέστρεψε στο Νο 1 του κόσμου για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2022. Ξεκινάει, λοιπόν, σήμερα την 374η εβδομάδα του στην κορυφή και δείχνει έτοιμος να διευρύνει το σπουδαίο ρεκόρ του.

Η πρώτη δεκάδα της ATP έχει ως εξής:
Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) 7.070 βαθμοί
Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία) 6.730
Στέφανος Τσιτσιπάς (Ελλάδα) 6.195
Κάσπερ Ρούουντ (Νορβηγία) 5.765
Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία) 4.200
Ραφαέλ Ναδάλ (Ισπανία) 3.815
Φέλιξ Αλιασίμ (Καναδάς) 3.715
Τέιλορ Φριτζ (ΗΠΑ) 3.410
Χόλγκερ Ρουν (Νορβηγία) 3.046
Χούμπερτ Χουρκάτς (Πολωνία) 2.995


Το νέο μήνυμα Τσιτσιπά στο Facebook

Λίγες ώρες μετά την ήττα του με 3-0 σετ από τον Τζόκοβιτς και την υπόκλισή του στην ανωτερότητα του 35χρονου Σέρβου, ο καλύτερος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών έκανε ανάρτηση στο Facebook στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «οι δυσκολίες είναι υπενθύμιση της εσωτερικής δύναμης και αντοχής μας».

Συγκεκριμένα ο Στέφανος Τσιτσιπάς έγραψε: «Οι δυσκολίες είναι υπενθύμιση της εσωτερικής δύναμης και αντοχής μας. Δοκιμάζουν τις αξίες μας και μας ωθούν στην ανάπτυξη. Οι αντίπαλοί μας παίζουν έναν σημαντικό ρόλο σε αυτό το ταξίδι, καθώς μας προκαλούν να βελτιώσουμε το παιχνίδι μας και να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Το τένις είναι κάτι παραπάνω από ένα άθλημα, είναι στάση ζωής που μας διδάσκει να ξεπερνάμε τα εμπόδια και να αποδεχτούμε τις προκλήσεις. Ευχαριστώ την Αυστραλία και τους φιλάθλους της για το ότι φώτισαν το Melbourne Park και μας ενέπνευσαν να αγωνιστούμε για το μεγαλείο».

Σημειώνεται ότι ο Τσιτσιπάς θα ταξιδέψει αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα, καθώς το διήμερο 4-5 Φεβρουαρίου θα προσπαθήσει να οδηγήσει την εθνική στο World Group I του Davis Cup. Αντίπαλος το Εκουαδόρ, οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

 

Πηγή https://www.iefimerida.gr/

 

https://www.iefimerida.gr/  30 January, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ