
Ποιος ο λόγος;
Καταργείται ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων που πραγματοποιούνταν κάθε Μάιο και Νοέμβριο δίνοντας σε ορισμένες περιπτώσεις «ανάσα» στους καταστηματάρχες αλλά και στους καταναλωτές που θέλουν να ψωνίσουν σε πιο οικονομικές τιμές.
Σύμφωνα με το economistas.gr, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα ξεκινήσουν την 1η Μαΐου και θα διαρκέσουν 10 ημέρες, θα είναι οι τελευταίες για την ελληνική αγορά. Και αυτό γιατί θεωρείται ένα παρωχημένο μέτρο που, όπως υποστηρίζεται, δε φέρνει παραπάνω καταναλωτές στα μαγαζιά, ούτε αυξάνεται ο τζίρος.
Οι Εμπορικοί Σύλλογοι και η Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εμπορίου φέρονται να έχουν συμφωνήσει σ’ αυτή την κατάργηση.
Έτσι λοιπόν, από τον ερχόμενο Νοέμβριο δε θα έχουμε ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο και οι… επίσημες εκπτώσεις θα περιοριστούν στη χειμερινή περίοδο το Φεβρουάριο, και στην καλοκαιρινή περίοδο τον Ιούλιο.
Δείτε επίσης
- ΑΔΜΗΕ: Ετήσιο όφελος 800 εκατ. ευρώ από τις διασυνδέσεις Κυκλάδων και Κρήτης
- Οι πληρωμές της νέας εβδομάδας
- Επίδομα στέγασης και επιστροφή ενοικίου: Νέες διευκρινίσεις για τη χορήγησή τους
- Ακρίβεια: Ποιες είναι οι 4 χώρες που έχουν μεγαλύτερο πληθωρισμό από την Ελλάδα
- Ιδιοκτήτες με οφειλές: Πέφτει στο 5% η παρακράτηση σε μεταβιβάσεις ακινήτων