Τέλος χρόνου για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων

  30 August, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ
Τέλος χρόνου για την κατάθεση φορολογικών δηλώσεων

Λήγει σήμερα, Τρίτη 30 Αυγούστου, η παράταση που είχε δοθεί για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και υπολογίζεται ότι περίπου 150.000 φορολογούμενοι δεν έχουν υποβάλει. Αυτοί, αν δεν το πράξουν σήμερα, κινδυνεύουν με πρόστιμο 100 ευρώ. Σημειώνεται πως τις τελευταίες δέκα ημέρες μέσω του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, λογιστές και φοροτεχνικοί ζητούσαν νέα παράταση της προθεσμίας αφού εκκρεμούν 150.000 δηλώσεις και η πλατφόρμα υπολειτουργεί με μεγάλες καθυστερήσεις.

 Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, όσοι άφησαν για τελευταία στιγμή την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης, θα πρέπει άμεσα να εξοφλήσουν και τη διπλή δόση η οποία θα προκύψει, εφόσον βέβαια η εκκαθάριση βγάζει χρεωστικό εκκαθαριστικό.

Μετά και την τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για τις 30 Αυγούστου, ο αριθμός των δόσεων για την αποπληρωμή του φόρου δεν αλλάζει.

Πότε πληρώνεται ο φόρος - Οι ημερομηνίες

Για τις δηλώσεις οι οποίες θα υποβληθούν εμπρόθεσμα έως τις 30 Αυγούστου οι φορολογούμενοι θα πρέπει έως τις 31 Αυγούστου να έχουν εξοφλήσει τις δύο πρώτες δόσεις του φόρου, δηλαδή τη δόση του Ιουλίου και τη δόση του Αυγούστου.

Καμία αλλαγή δεν υπάρχει και στην έκπτωση φόρου 3% για την εφάπαξ εξόφληση του συνολικού ποσού, καθώς το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την παράταση έως το τέλος Αυγούστου.

Ειδικότερα οι προθεσμίες έχουν ως εξής:

Πρώτη και δεύτερη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου.
Τρίτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου.
Τέταρτη δόση πληρωμής έως και την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Πέμπτη δόση πληρωμής έως και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Έκτη δόση πληρωμής έως και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου.
Έβδομη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023.
Όγδοη δόση πληρωμής έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023.

 

  30 August, 2022 OIKONOMIAΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα