Tελευταία ευκαιρία για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές

  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ
Tελευταία ευκαιρία για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οι ευρωεκλογές

Η απόλυτη επικράτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τρίτη φορά το 2023, σφραγίζει την ολοκληρωτική αποτυχία κάθε στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ μέχρι σήμερα. Η μοναδική αλήθεια είναι ότι ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας έχει βαφτεί μπλε. Η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα εξουσίας. Η προοδευτική παράταξη δεν υπάρχει πιά.

Οι εκλογές του 2023 δεν άλλαξαν απλά τον εκλογικό χάρτη. Ανέτρεψαν τις δομές και την ισορροπία ισχύος του συστήματος της Μεταπολίτευσης. Για πρώτη φορά από το 1974, τα κόμματα που συναθροίζουν την προοδευτική παράταξη δεν έχασαν μόνο την ψήφο του εκλογικού σώματος. Με τη στρατηγική που εφάρμοσαν, χάρισαν την πολιτική ηγεμονία στη ΝΔ. Σαν να μη συνέβη τίποτα, η αποτυχία αξιοποίησης της απλής αναλογικής συνεχίσθηκε με την αδυναμία συνεργασίας τους για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ακολουθώντας την κοντόφθαλμη τακτική “ο θάνατός σου, η ζωή μου”, προτίμησαν να προσφέρουν κάθε εξουσία στη Δεξιά. Όποιοι μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά αρνήθηκαν, με αυτές τις συνθήκες, να είναι υποψήφιοι. Με τη σημερινή τους μορφή, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το ΠΑΣΟΚ προβλέπεται να έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης αυτή τη δεκαετία.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

 

  16 October, 2023 ΑΡΘΡΑΓΝΩΜΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα