Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό από τις 27 Ιουλίου – Τι αλλάζει

  06 July, 2022 ΑΡΘΡΑ
Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης στο κινητό από τις 27 Ιουλίου – Τι αλλάζει

Έτοιμη να λανσαριστεί είναι η εφαρμογή που θα φέρει την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας.

“Στις 27 Ιουλίου θα γίνει η παρουσίαση. Θα έχουμε στο κινητό μας τηλέφωνο ο καθένας από εμάς και το δελτίο ταυτότητας και το δίπλωμα οδήγησης, κάτι που είναι πολύ σημαντικό” δήλωσε στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” ο Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης.  Όπως είπε, θα είναι επίσημη η χρήση της εφαρμογής για ταυτότητα και δίπλωμα στο κινητό, όπως έγινε με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η ψηφιακή αυτή εφαρμογή θα αλλάξει τα δεδομένα, καθώς η βασική ιδέα είναι να μην χρειάζεται οι πολίτες να κουβαλούν την ταυτότητά τους και το δίπλωμα οδήγησης μαζί τους προκειμένου να τα επιδεικνύουν όταν απαιτείται, αλλά να είναι όλα πιο εύκολα μέσω του κινητού τηλεφώνου.

Η χρήση θα είναι πολύ εύκολη, όσο ήταν και εκείνη με το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Στόχος είναι να υπάρχει και ένα αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα για όλες τις χρήσεις εθνικά. “Είναι πολύ ωραίο συμβολικά αυτό το παλαιό χαρτί το οποίο έχουμε στην ελληνική ταυτότητα που δεν μας τιμά πανευρωπαϊκά ” είχε πει πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.  “Έχουμε ίσως τη χειρότερη ταυτότητα στην Ευρώπη από θέμα μεγέθους, από θέμα ασφάλειας , από πολλές απόψεις. Το λέω ρητά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω, γιατί πρέπει να κάνουμε αλλαγές” είχε αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αλλαγές είναι επιβεβλημένες, καθώς και η ταυτότητα έχει πλέον μεταβληθεί: η ταυτότητά μας είναι οι κωδικοί μας, το username και το password μας για να μπαίνουμε στις υπηρεσίες. Η ταυτότητα είναι η… υπηρεσία”.

Μεταξύ άλλων ο κ. Πιερρακάκης είχε αναφερθεί και στο θέμα των διαβατηρίων. “Η διαφορά των διαβατηρίων είναι ότι συνιστούν ταξιδιωτικά έγγραφα και άρα απαιτούν διμερείς συμφωνίες. Εμείς κάνουμε καταρχήν το εθνικό κομμάτι. Περνάμε την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό. Θα έρθει και η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία στη Βουλή”, σημείωσε.

 

  06 July, 2022 ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

 

Περισσότερα νέα

mesaralive.gr | επίσημη σελίδα