Ταλιατέλες με πικάντικη σάλτσα από λουκάνικα
Τις θερμίδες πολλοί εμίσησαν, τη μακαρονάδα ουδείς. Ειδικά την συγκεκριμένη, με πεντανόστιμη σαλτσούλα με κιμά από λουκάνικο.
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες ή μακριές χυλοπίτες ή άλλο ζυμαρικό της επιλογής σας
500γρ. λουκάνικα χωριάτικα με πράσο
1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό
400γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ
1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
5 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
100γρ. κεφαλογραβιέρα σε κυβάκια + λίγη επιπλέον τριμμένη για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Χαράζετε με κοφτερό μαχαίρι το περίβλημα από τα λουκάνικα, το τραβάτε και το αφαιρείτε. Κόβετε το εσωτερικό σε κομμάτια και το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.
Σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και όταν μαλακώσει προσθέτετε το ψιλοκομμένο λουκάνικο. Συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του και σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε την ντομάτα, τη ζάχαρη κι ανάλογο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ανακατεύετε μέσα τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα κυβάκια της κεφαλογραβιέρας.
Όσο ετοιμάζετε τον κιμά βράζετε παράλληλα και τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, τα στραγγίζετε, τα περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύετε.
Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε τη σάλτσα κιμά από πάνω. Αν θέλετε, πασπαλίζετε με επιπλέον τριμμένη κεφαλογραβιέρα.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων
- Λαχανοντολμάδες με ολίγη πανσέτα, πάπρικα και μαραθόσπορο