Ταλιατέλες 4 τυριά με αρωματισμένη κρέμα
Υλικά
Για τις ταλιατέλες στο φούρνο
500 γρ. ταλιατέλες
250 γρ. ζαμπόν
150 γρ. εμένταλ
150 γρ. κεφαλογραβιέρα
150 γρ. κασέρι
150 γρ. μοτσαρέλα
2 φέτ. μπέικον
1 σκελ. σκόρδο
500 γρ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για την κρέμα
Κόβουμε τα τυριά και το ζαμπόν σε μικρά καρέ.
Ψιλοκόβουμε το μπέικον, το βάζουμε σε τηγάνι αντικολλητικό και το ψήνουμε να βγάλει το άρωμα του για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε 1 σκ. σκόρδο και αρωματίζουμε για 1 λεπτό, έπειτα την αφαιρούμε.
Ρίχνουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Για τα ζυμαρικά
Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, δυο λεπτά λιγότερο από ότι αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
Στη συνέχεια τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τυριά και το ζαμπόν.
Περιχύνουμε με την αρωματισμένη κρέμα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου μέχρι ελαφρά να ροδίσει η επιφάνεια και να λιώσουν τα τυριά.
Δείτε επίσης
-
Δεν υπάρχουν καταχωρήσεις
Σχετικά άρθρα
- Πίτες και τάρτες χριστουγεννιάτικες: 38 αλμυρές συνταγές που θα ζηλέψουν οι καλεσμένοι σας
- Εσείς τι θα μαγειρέψετε στα εορταστικά τραπέζια αυτών των ημερών;
- Τα πουλερικά των Χριστουγέννων: 4 γιορτινές συνταγές από τον Χριστόφορο Πέσκια
- 20 συνταγές με τις πατάτες πρωταγωνιστές και όχι σε δεύτερο ρόλο
- Μελομακάρονα: Oι 18 καλύτερες συνταγές μας για το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων