Τα ταψιά του καλοκαιριού: 6 κορυφαίες συνταγές

Οι καλοκαιρινές μας Κυριακές μοχοβολούν γιουβέτσια και μουσακάδες, μελωμένα κριθαράκια και καλοδουλεμένες σάλτσες ντομάτας με βασιλικό από τη γλάστρα του μπαλκονιού. Στρώνουμε τραπέζι, βάζουμε στη μέση ψωμιά και μπίρες και χαιρόμαστε τα φαγητά που λαχταράμε όλη την εβδομάδα. Σας έχουμε συνταγές πέρα για πέρα κλασικές, όπως το ψάρι αλά σπετσιώτα ενώ άλλες τις έχουμε προσαρμόσει για να ταιριάζουν καλύτερα με την εποχή, όπως ο διαφορετικός, λίγο πιο ελαφρύς αλλά απίστευτα ζουμερός και απολαυστικός, μουσακάς με φιλέτο κοτόπουλου, ώριμες ντοματούλες και κασέρι Ξάνθης. Το γιουβέτσι, μαγειρεμένο με χυμώδεις ντομάτες, βασιλικό και θυμάρι γίνεται ακαταμάχητο ενώ με κριθαράκι φτιάχνουμε και ένα μελωμένο, καλοχυλωμένο γιουβέτσι με γαρίδες, καλαμάρια και σουπιές που μυρίζει θάλασσα.
Δείτε εδώ 6 κορυφαίες συνταγές
Δείτε επίσης
- Η περιορισμένη πρόσληψη ζάχαρης στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή
- Διζωνικό ρεύμα: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο και πώς θα εξοικονομήσετε ενέργεια
- Πώς να στηρίξουμε έναν άνθρωπο που πενθεί: 5 επιστημονικά τεκμηριωμένοι τρόποι
- Δήμος Γόρτυνας: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου
- Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα στη χώρα –αραιές νεφώσεις στην Κρήτη